Startpas

Op deze pagina wordt uitgelegd hoe leden van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV) een startpas van de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) kunnen aanvragen.

Een startpas is vereist om deel te mogen nemen aan KNHS-wedstrijden (dressuur, springen, eventing) en daarbij voor winstpunten in aanmerking te komen. Een startpas geldt voor een paardruitercombinatie, in de regel (maar niet noodzakelijk) met een eigen paard. Alle informatie over startpassen vind je op de website van de KNHS (klik hier).

Een startpas kan alleen door een lid van de MRV worden aangevraagd als deze bij de KNHS is geregistreerd als lid van de MRV en de KNHS. Hiervoor is het nodig om eerst te reageren op het individueel verstuurde e-mailbericht van 10 februari (klik hier) of 9 juni (hier). Daarin staat een persoonlijke link om te opteren voor voortgezet lidmaatschap van de MRV en de KNHS.

Vervolgens kan de startpas bij de KNHS worden besteld (klik hier). Dat triggert twee verschillende kosten: A) voor de startpas en B) KNHS-contributie ad €20,60 per jaar. De startpas wordt via iDeal voldaan; voor de contributie volgt na enkele weken een factuur van de MRV. Beide moeten worden betaald. 

Een ruiter die lid is van de MRV en de KNHS en met een startpas deelneemt aan een KNHS-wedstrijd komt op dat moment uit als lid van de MRV. Leden van de MRV mogen in DT-Rij deelnemen en de jury op militaire wijze groeten. 

Een ruiter die naast de MRV ook al lid was van een andere rijvereniging blijft in principe via de andere rijvereniging contributie(afdracht) aan de KNHS betalen; niet via de MRV. Deze ruiter komt uit als lid van de andere rijvereniging, tenzij hij aan de KNHS doorgeeft dat hij voor de MRV wil uitkomen.

Startpassen kunnen worden opgezegd via www.mijnknhs.nl, plus een bericht naar de penningmeester van de MRV (klik hier) om de contributie stil te leggen.

Ruiters zònder eigen paard kunnen deelnemen aan onderlinge wedstrijden van de MRV, mits zij lid zijn van de MRV. Dat geldt ook voor de Nationaal Militair Kampioenschappen Ruitersport. De militair-hippische traditie zegt immers dat een vaardig militair ruiter op ieder (rijks)paard moet kunnen rijden. Dat is ook de reden waarom het mogelijk is om zonder eigen paard of startpas te voldoen aan de eisen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver en Goud.

 

Volgende activiteit

Klik hier voor de Kalender

Militair Ruiterbewijs

Geslaagden (sinds 2002)

Inloggen

Login

Zoeken in de website

Lid KNHS