2 december 2016  
KMSV-Fonds roept op voor bestedingsdoel 2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting KMSV-Fonds nodigt de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), haar regionale afdelingen, aan de MRV gelieerde en overige organisaties uit om voorstellen te doen voor mogelijke financiële ondersteuning in het jaar 2017. 

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Recente voorbeelden zijn donaties voor onder andere de Nationaal Militair Kampioenschappen Dressuur, Springen en Eventing; de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg; de Militaire Prestatietocht Te Paard; en het Nederlands Kampioenschap Moderne Vijfkamp (de Coubertin Cup).

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de op 24 april 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de directe voorganger van de op 24 april 1956 opgerichte MRV. De KMSV bevorderde destijds met name het rijden over hindernissen en door het terrein: jachtritten, terreinritten, rally's, cross-country's, steeple chases, dressuurproeven, springconcoursen, een- of meerdaagse afstandsritten en samengestelde wedstrijden / military's.

 

Aanvragen voor 2017 dienen uiterlijk 1 januari 2017 schriftelijk onderbouwd bij het bestuur te worden ingediend, dat uiterlijk 31 januari 2017 over de toewijzing beslist. Correspondentie: Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 Luitenant jhr Sieg de Marees van Swinderen, penningmeester KMSV, met Wise Fish tijdens de Vierdaagse Afstandsrit van Deventer naar Breda, oktober 1924, die hij won