7 september 2021  
Verslag van succesvolle Militaire Prestatietocht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vorige week zaterdag werd de 20e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) verreden. Deze eendaagse oriëntatietocht te paard wordt jaarlijks georganiseerd door de Stichting MPTTP, onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). De locatie was net als in voorgaande jaren Nationaal Park De Hoge Veluwe.

 

Tijdens de MPTTP tonen de deelnemers hun vaardigheid om zich zo goed mogelijk te paard over een aanzienlijke afstand door het terrein te verplaatsen. Zorg voor het paard staat hierbij centraal. Voorafgaand aan, tijdens de pauze en na afloop van de tocht werden de paarden gekeurd door 13 studenten diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht onder leiding van Majoor (R) van de Militair-geneeskundige Dienst dr Joris Wijnker.

 

Vanwege de coronamaatregelen was deze 20e editie soberder dan in voorgaande jaren. Zo waren er dit jaar geen internationale deelnemers en kon er geen parcoursen worden georganiseerd voor tactical pack animals / lastdieren en voor aanspanningen. 

 

Er waren deelnemers van alle krijgsmachtdelen, de Defensieacademie en de Dienst Koninklijk Huis. De MPTTP startte op het Infanterie Schietkamp Harskamp en werd daar ook afgesloten met een borrel en de prijsuitreiking. Klik hier voor beelden.

 

Generaal-majoor der Fuseliers bd en Adjudant-generaal ibd van ZM de Koning drs Hans van der Louw, voorzitter MRV: 'Ondanks de beperkende maatregelen was dit een geweldige dag voor de militaire ruitersport. Kameraadschap, saamhorigheid, gezelligheid en liefde voor het paard typeren voor mij de MPTTP. Het was dan ook een feest om te hebben meegedaan! De organisatie verdient een groot compliment. Ik kijk nu al uit naar volgend jaar'.

 

Dit evenement werd mogelijk gemaakt door de Stichting MPTTP, het Bevoorradings- en Transportcommando Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine Reserve, het Cavalerie Ere-Escorte, Nationaal Park De Hoge Veluwe, de MRV, vrijwilligers en uiteraard: de deelnemers en hun paarden.

 Deelnemers van het team 'Dragonders' bestaande uit militairen van de Koninklijke Marine en het Korps Mariniers