12 oktober 2019  
Inschrijving finale springcompetitie 2019 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 4 december wordt de laatste wedstrijd van de militaire springcompetitie 2019 georganiseerd: indoor, in Saasveld, onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). Deze wedstrijd vindt plaats tijdens de Twentse Ruiterdagen, een meerdaags springevenement van internationale allure waarbij meer dan 1.000 deelnemers aan de start komen.

 

Deze officiële KNHS-wedstrijd wordt verreden conform het disciplinereglement springen van de KNHS. Klik hier voor de Facebookpagina en hier voor het programma van de Twentse Ruiterdagen, hier voor de aanvullende wedstrijdregels van de MRV en hier voor de regels van de militaire springcompetitie 2019.

 

Er wordt gestart van BB tot en met ZZ; er kunnen twee klassieke parcoursen voor winstpunten worden gereden. Er worden twee verschillende parcoursen in de piste gezet. Na de eerste start volgen een of twee andere combinaties, waarna het tweede parcours begint. De prijsuitreiking volgt na iedere klasse.

 

Deelname staat open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden en leden van de MRV. Iedere deelnemer mag twee civiele introducees meenemen.

 

Het is mogelijk om zonder startpas deel te nemen. Klik hier voor vragen en om je in te schrijven. Vermeld daarbij je rang; wapen, dienstvak, krijgsmachtdeel; of andere achtergrond als deelnemer. Indien meerdere dagen wordt gestart, kan ook stalhuur aangevraagd worden. Als je een startpas hebt, kun je je ook aanmelden via MijnKNHS.

 

Paul Kautz-trofee
De militaire springcompetie 2019 bestaat uit de volgende wedstrijden:

 

 1. woe 14 november 2018: Ankerhal in Saasveld (klik hier)
 2. do 7 maart 2019: Manege De Schutskooi in Berlicum (klik hier)
 3. za 11 mei: Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde (klik hier)
 4. za 6 juli 2019: Manege Middenhof in Maassluis (klik hier)
 5. woe 4 december 2019: Ankerhal in Saasveld (Twente).

 

Op deze finale wordt de winnaar bepaald van de militaire springcompetitie 2019, over de klassen B tot en met ZZ. Er wordt gestreden om een nieuwe wisseltrofee: de Paul Kautz-trofee, vernoemd naar Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, oud-voorzitter en erelid van de MRV.

 

Aangezien er een wedstrijd minder wordt georganiseerd dan oorspronkelijk gepland, is de eis voor deelname gesteld op drie van de vijf wedstrijden. Daarbij tellen de beste vijf gereden parcoursen.

 

De bijgewerkte tussenstand na vier wedstrijden is als volgt (klik hier voor het volledige overzicht):

 

      Combinatie

 Klasse   Plaats 
 • Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee
  Rick van Hout met Affection
L 1
 • Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee
  Daphne Mol met Hot Chocolate
Z 2
M 3
 • Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee
  Stephanie Gog met Dolando
Z 4
 • Kolonel-vlieger van de Koninklijke Luchtmacht b.d. 
  Frank Gerards met Percy Jones
M 5
Z 6
 • Marechaussee 2
  Gina Gerrets met Bella
Z 7
L 8
 • Sergeant van de Geneeskundige Dienst
  Klarissa Prakken met Invictus
B 9
L 10
B 11
M 12
L 13
 • Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee 
  Chantal Gommans met Carissimo 
L 14
 • Korporaal 1 der Infanterie
  Anouk Molthoff met Robin
B 15

 

De ruiters in combinatie met de in de tussenstand aangegeven paarden kunnen in Saasveld nog twee parcoursen rijden. Alleen de parcoursen in de hierboven gemelde klasse tellen nog mee voor de eindscore. Voor de Paul Kautz-trofee moeten de combinaties in Saasveld aanwezig zijn om bij een gelijke eindscore een barrage te kunnen rijden.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd (het equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen, kwalificeren voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (klik hier). 

 

Op de hoogte via Facebook

Meer informatie op Facebook bij de besloten groep ‘Militaire Springcompetitie'.

 Sergeant Emily Sanders met Caïro Maximus op de vorig en dit jaar door haar georganiseerde militaire springwedstrijd tijdens de Twentse Ruiterdagen in Saasveld