12 maart 2019
Mooie resultaten op springwedstrijd in Berlicum

Afgelopen donderdag 7 maart werd in Berlicum de tweede wedstrijd in de Militaire Springcompetitie van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV) verreden. Deze loopt tot eind 2019, waarna de trofee wordt uitgereikt. Klik hier voor de regels en hier voor de zes wedstrijden.

In dit indoorconcours konden twee parcoursen worden gereden in de klassen BB tot en met ZZ. Er werd gestart met een klassiek parcours met een barrage achteraf, gevolgd door een klassiek parcours direct op stijl of tijd. Er verscheen een gemêleerd deelnemersveld van 42 combinaties aan de start van alle krijgsmachtonderdelen, het Koninklijk Staldepartement, de Politie en introducés. Verschillende combinaties maakten een debuut.

• M/Z 1e parcours: Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Daphne Mol met Hot Chocolate
  • M/Z 2e parcours: Eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer-Goossens met Fabulous BDV.

Generaal-majoor der Fuseliers b.d. drs. Hans van der Louw, voorzitter MRV: 'De tweede wedstrijd leverde opnieuw mooie ruitersport en veel spannende momenten in de rubrieken op. Bleef de ene balk nu net wel of niet liggen - het publiek hield regelmatig de adem in. De typisch Brabantse gezelligheid zorgde voor een prima onderlinge sfeer. Ik kijk nu al uit naar de derde wedstrijd in mei in ’t Harde en hoop op veel deelnemers'.

Nieuw was dat de deelnemers in BB en B direct terugkoppeling kregen van de jury, waardoor de prestaties in de volgende rondes vaak beduidend beter werden. Ritmeester der Cavalerie b.d. Albert Lebon en Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders, beiden voormalig Militair Kampioen Springen, verzorgden kundig en opbouwend commentaar, wat zeer werd gewaardeerd.

Klik hier voor de uitslagen van de miltiairen en hier voor de uitslagen van de dag. De volgende wedstrijd wordt op zaterdag 11 mei verreden in klassen BB tot en met ZZ op de Manege Korps Rijdende Artillerie in ’t Harde.

Wachtmeester Rick van Hout won in Berlicum het eerste parcours in L met Affection