8 juli 2016  
Militaire rubriek SGW Mariënwaerdt op 8 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 8 oktober 2016 wordt voor het eerst de SGW Mariënwaerdt georganiseerd op Heerlijkheid Mariënwaerdt in de Betuwe.

  

De Heerlijkheid Mariënwaerdt is een eeuwenoud landgoed aan de rand van het Betuwse dorp Beesd. De geschiedenis van het landgoed gaat terug tot 1129, toen er een abdij werd gesticht. Sinds 1734 is het in handen van dezelfde familie.

 

Mariënwaerdt telt 40 rijksmonumenten, waaronder veertien monumentale hofsteden en vele hooibergen en vloedschuren. Over de ruim 900 hectare aan uitgestrekte landerijen, akkers, waterpartijen, bossen en uiterwaarden slingert een ruiterroute, die varieert naar gelang het seizoen en de bodemgesteldheid.

 

De eventingwedstrijd op 8 oktober wordt verreden in de klassen BB en B, en bestaat uit dressuur, springen en een cross-country. Er zijn maximaal 100 starts.

 

Als onderdeel van de SGW Mariënwaerdt wordt in samenwerking met de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) een onderlinge militaire rubriek in klasse BB georganiseerd. Daarvoor worden tot vrijdag 22 juli 17:00 tien plaatsen gereserveerd voor militaire leden van de MRV.

 

Mlitaire ruiters die niet startgerechtigd zijn kunnen uitkomen in de BB, mits zij het Militair Ruiterbewijs in Zilver hebben behaald. Eventueel is het mogelijk om een paard te huren bij Stal de Rietvenne in Boekel. Deze levert ook paarden voor het NMK Eventing in Maarsbergen en het NK Moderne Vijfkamp in Papendal.

 

Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Erwin Wellner, wedstrijdleider SGW Mariënwaerdt: 'De meeste eventingwedstrijden zijn in het noorden en oosten. Dus toen wij de kans kregen om een wedstrijd op een van de mooiste landgoederen in de Betuwe te organiseren, op Mariënwaerdt, hebben wij die direct aangegrepen. Het is prachtig terrein, met afwisselend weiland, bos en uiterwaarden.

 

Vanuit de regio is er een warme band met de militaire ruitersport. Veel paarden van het Cavalerie Ere-Escorte komen van hier. We zouden het geweldig vinden als er een goede groep militaire eventingruiters deelneemt'.

 

De inschrijving is open; klasse B is inmiddels vol. Militaire deelnemers voor klasse BB kunnen zich tot uiterlijk 22 juli 17:00 aanmelden bij Wachtmeester Wellner (klik hier). De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl.

 Korporaal Martijn Sillen behaalde dit jaar het Militair Ruiterbewijs in Goud door op het Nationaal Militair Kampioenschap twee winstpunten in Eventing klasse B te rijden