18 november 2018  
Nieuwe springcompetitie van start in Saasveld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen woensdag 14 november ging in Saasveld (Twente) de nieuwe springcompetitie van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) van start. Deze loopt tot eind 2019, waarna een nieuwe trofee wordt uitgereikt. De toekenningsregels worden nog bekendgesteld.

 

De competitie opende met een militaire indoorwedstrijd tijdens de Twentse Ruiterdagen, een springevenement van internationale allure waarbij meer dan 1.000 deelnemers aan start komen. Klik hier voor het programma van de Twentse Ruiterdagen en hier voor de Militaire Indoor Springen.

 

Er konden twee parcoursen worden gereden in de klassen BB tot en met ZZ: een tweefasen- en een progressief parcours. Er verschenen 70 combinaties aan start. De beste militairen per rubriek:

 

  • klasse BB: Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Cairo Maximus
  • klasse B: Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders met Cairo Maximus
  • klasse L: Soldaat 3 (R) van de Koninklijke Landmacht Sander Naber met Imar
  • klasse M: Huzaar 1 (R) Dennis Jacobs met Flint
  • klassen Z-ZZ in handicap: Soldaat 3 (R) van de Koninklijke Landmacht Sander Naber met Goldina
  • klasse B-L in handicap, progressief: Kapitein-luitenant ter zee ir Robbert-Jan van den Oord met Walivia
  • klasse M-Z in handicap, progressief: Soldaat 3 (R) van de Koninklijke Landmacht Sander Naber met Goldina.

 

Klik hier voor de uitslagen en hier voor foto's van de wedstrijd, gemaakt door Majoor-paardenarts (R) der Koninklijke Marechaussee b.d. Paul de Vries.

 

Generaal-majoor der Fuseliers b.d. en Adjudant-generaal van Z.M. de Koning i.b.d. drs Hans van der Louw, voorzitter MRV: 'Wat een mooie wedstrijd was het woensdag als onderdeel van de Twentse Ruiterdagen. Ook een geweldige start van de MRV-springcompetitie 2019! Ik ben echt de indruk van de prestaties onze militaire ruiters en paarden, en vooral van de onderlinge kameraadschap. Het was geweldig om rond te lopen en mee te maken hoe iedereen zich voorbereidde op haar of zijn ronde. Ik kijk nu al uit naar de volgende wedstrijd!'

 Overste Robbert-Jan van den Oord won met Walivia het progressief parcours in klassen B-L op de militaire springwedstrijd in Saasveld