25 januari 2019  
Inschrijving springwedstrijd Berlicum nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De inschrijving voor de tweede wedstrijd van de militaire springcompetitie 2019 is nu open. Deze wordt op donderdag 7 maart 2019 verreden op manege De Schutskooi in Berlicum.

 

Militaire Springcompetitie 2019

De nieuwe Militaire Springcompetie van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) is op woensdag 14 november 2018 van start gegaan en wordt verreden over de volgende zes wedstrijden:

 

  1. woe 14 november 2018: Ankerhal in Saasveld (klik hier voor verslag)
  2. do 7 maart 2019: Manege De Schutskooi in Berlicum
  3. za 11 mei: Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde
  4. vr 31 mei 2019: Stal Groenendaal in Bunschoten
  5. za 6 juli 2019: Manege Middenhof in Maassluis
  6. zo 8 september 2019: Militair Ruitersportcentrum Marcroix in Amersfoort.

 

Deze worden individueel geopend. Uit de Militaire Springcompetitie komt één winnaar voort uit de klassen B t/m ZZ. Er wordt gestreden voor een historische wisseltrofee en andere mooie prijzen. De wedstrijden staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden.

 

De springwedstrijd in Berlicum is een officiële KNHS-wedstrijd die wordt verreden conform het wedstrijdreglement springen van de KNHS (klik hier) en de aanvullende regels van de MRV (klik hier). Er kunnen twee parcoursen worden gereden voor puntenregistratie. Iedere startende militair mag twee introducés laten inschrijven voor deelname. Klik hier voor de regels van de Militaire Springcompetitie.

 

KNHS-rubrieken: BB, B, L, M, Z, ZZ

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Aanmelden, startlijsten en uitslagen

Aanmelden via mijn KNHS of startlijsten.nl. Het vraagprogramma, de startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op startlijsten.nl. De inschrijving sluit zondag 3 maart. De voorlopige startlijst wordt zondag 3 maart, de definitieve woensdag 6 maart gepubliceerd. Vermeld bij de inschrijving je rang; wapen, dienstvak, krijgsmachtdeel; of andere achtergrond als deelnemer.

 

Niet-startgerechtigde deelnemers

Naast de KNHS-rubrieken is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in de rubriek BB te starten. Zij kunnen zich hier aanmelden. Vermeld ook hier je rang; wapen, dienstvak, krijgsmachtdeel; of andere achtergrond als deelnemer.

 

Op de hoogte via Facebook

Meld je aan op Facebook bij de besloten groep ‘Militaire Springcompetitie' om op de hoogte te blijven over de springcompetitie.

 

Stuur voor vragen een mail naar de tweede wedstrijdcoördinator van de MRV, Eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer-Goossens (klik hier).

 

 Opperwachtmeester Chantal Hendriks-Gommans kwam met Carissimo Z uit op de eerste van zes wedstrijden in de Militaire Springcompetitie van de MRV, afgelopen november in Saasveld