6 oktober 2019  
KMar pakt vijf medailles op NMKR/Eventing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vond het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing 2019 plaats op de Stiftse Uiterwaarden in Ophemert, onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). De wedstrijd werd georganiseerd door De Malsnaruiters. De reguliere locatie sinds 2002, Landgoed Maarsbergen, was dit jaar geboekt voor het Europees Kampioenschap Eventing voor Young Riders en Junioren.

 

De wedstrijd werd verreden in vier rubrieken: KNHS-klassen B, L en M, plus een separate onderlinge wedstrijdrubriek van de MRV voor combinaties zonder startpas, waarbij nadere rijvaardigheidseisen gesteld waren en de onderdelen verder gelijk waren aan KNHS-klasse B (klik hier). 

 

Het niveau was hoog: er waren geen deelnemers in BB, de helft startte in B, de helft in L+M en meer dan de helft was in bezit van het Militair Ruiterbewijs in Goud, waaronder twee voormalig Militair Kampioenen Eventing: Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Evelien Giesen (2011) en Korporaal 1 (R) der Cavalerie Renske Dost (2012).

 

Het NMKR Eventing 2019 werd gewonnen door Marechaussee 2 Gina Gerrets met Bella. Zij zijn opgenomen in de Eregalerij met alle Nationaal Militair Kampioenen Eventing en hun paarden sinds 1903 (klik hier).

 

De beste drie combinaties in KNHS-klassen L en M in handicap gecombineerd:

 

  1. Marechaussee 2 Gina Gerrets met Bella (L)
  2. Kapitein der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer-Goossens met Fabulous (M)
  3. Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie ing Erwin Wellner met Inouk (L).

 

De beste drie combinaties in KNHS-klasse B, gecombineerd met de onderlinge rubriek voor combinaties zonder startpas op niveau B:

 

  1. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Rick van Hout met Affection
  2. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Evelien Giesen met Kenzo
  3. Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Chantal Gommans-Hendriks met Carissimo.

 

De Van Diepenbrugge-trofee voor de beste militaire combinatie over alle onderdelen (dressuur, springen en cross-country), alle rubrieken gecombineerd, werd gewonnen door Marechaussee 2 Gina Gerrets met Bella. De Aert van der Goes-trofee werd dit jaar niet uitgereikt, aangezien deze alleen op Landgoed Maarsbergen kan worden gewonnen

 

Generaal-majoor der Fuseliers b.d. drs. Hans van der Louw, voorzitter MRV: 'Het was een fantastisch kampioenschap, op een mooie locatie langs de Waal. Het niveau was hoog en met name de ruiters van de Koninklijke Marechaussee sprongen er dit keer boven uit, met vijf van de zes medailles in beide rubrieken. Ook de organisatie was geweldig; de opbouw, ondersteuning en verzorging waren tiptop. Veel dank aan de wedstrijdleider, wachtmeester Erwin Wellner (die bovendien zelf deelnam) en zijn team!'.

 

Klik hier voor de complete uitslag, hier voor foto's van de wedstrijd en hier voor een foto van het team van de Koninklijke Marechaussee.

 De winnaars van het zilver, goud en brons op het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing 2019 (van links naar rechts): kapitein Demelza Cannemeijer, marechaussee Gina Gerrets en wachtmeester Erwin Wellner