3 oktober 2021  
Wachtmeester Blans wint NMKR Eventing 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Gisteren organiseerde de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) onder auspiciën van het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing 2021 op de Stiftse Uiterwaarden in Ophemert. De wedstrijd werd verreden in de KNHS-klassen B, L en M.

 

Het NMKR Eventing 2021 werd gewonnen door Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Claudia Blans op O’ Malley Greenfield in de klasse L. Zij zijn opgenomen in de Eregalerij met alle Nationaal Militair Kampioenen Eventing en hun paarden sinds 1903 (klik hier).

 

De prijzen werden uitgereikt door Generaal-majoor b.d. der Fuseliers drs. Hans van der Louw, voorzitter MRV, en Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Twan Relou, plaatsvervangend Hoofd BIMS.  

 

De beste drie combinaties in KNHS-klassen L en M in handicap gecombineerd:

 

  1. Wachtmeester 1 der Cavalerie Claudia Blans met  O' Malley Greenfield (Klasse L)
  2. Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie ing. Erwin Wellner met Inouk (Klasse M)
  3. Kapitein-luitenant ter Zee van de Koninklijke Marine ir. Robbert-Jan van den Oord met Walivia (Klasse L).

 

21.10.03 Claudia Blans 2


Wachtmeester Claudia Blans met O' Malley Greenfield

 

De beste militaire combinatie in KNHS-klasse B was Huzaar 1 (R) Jan van Meeteren met Godfire van ’t Ertsenhof. Hij behaalde hiermee tevens het Militair Ruiterbewijs in Goud (MRbG).

De Van Diepenbrugge-trofee voor de beste militaire combinatie over alle onderdelen (dressuur, springen en cross-country), alle rubrieken gecombineerd, werd eveneens gewonnen door Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Claudia Blans met O’ Malley Greenfield in klasse L.

 

De Aert van der Goes-trofee werd dit jaar niet uitgereikt, aangezien deze alleen op Landgoed Maarsbergen kan worden gewonnen.

 

Majoor  van de Koninklijke Luchtmacht jkvr.drs. Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een mooi kampioenschap op een prachtige locatie langs de Waal. Wij hebben geluk gehad met het weer. De organisatie was uitstekend; de opbouw, ondersteuning en verzorging waren goed geregeld. Veel dank aan mede organisator en deelnemer wachtmeester Erwin Wellner en zijn team, en de ruitersportcoördinator eventing, ritmeester Albert Lebon'.

 

In 2022 wordt het NMKR Eventing georganiseerd op het Landgoed Maarsbergen. De MRV ziet uit naar een groot deelnemersveld.

 

 Wachtmeester Claudia Blans, kampioen NMKR Eventing 2021 en winnaar Van Diepenbrugge-trofee