3 oktober 2021  
Verslag NMKR Eventing 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren organiseerde de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) onder auspiciën van het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing 2021 op de Stiftse Uiterwaarden in Ophemert.

 

De wedstrijd werd verreden in de KNHS-klassen B, L en M.

 

Het NMKR Eventing 2021 werd gewonnen door Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Claudia Blans op O’ Malley Greenfield in de klasse L. Zij zijn opgenomen in de Eregalerij met alle Nationaal Militair Kampioenen Eventing en hun paarden sinds 1903 (klik hier).

 

De prijzen werden uitgereikt door Generaal-majoor b.d. der Fuseliers drs. Hans van der Louw, voorzitter MRV en Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Twan Relou, plaatsvervangend Hoofd BIMS.  

 

De beste drie combinaties in KNHS-klassen L en M in handicap gecombineerd:

 

  1. Wachtmeester 1 der Cavalerie Claudia Blans met  O' Malley Greenfield (Klasse L)
  2. Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Ing. Erwin Wellner met Inouk (Klasse M)
  3. Kapitein-luitenant ter Zee Ir. Robbert-Jan van den Oord met Walivia (Klasse L).

 

kampioen-nmkr-eventing-2021-def-2

Wachtmeester Claudia Blans met O' Malley Greenfield

 

De beste militaire combinatie in KNHS-klasse B is Huzaar 1 (R) Jan van Meeteren met zijn paard Godfire van ’t Ertsenhof. Huzaar van Meeteren behaalde met deze overwinning één winstpunt en tevens het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

meeteren-mrb-goud 2

Huzaar Jan van Meeteren met het MRb Goud

 

De Van Diepenbrugge-trofee voor de beste militaire combinatie over alle onderdelen (dressuur, springen en cross-country), alle rubrieken gecombineerd, werd eveneens gewonnen door Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Claudia Blans met haar paard O’ Malley Greenfield in klasse L.

 

De Aert van der Goes-trofee werd dit jaar niet uitgereikt, aangezien deze alleen op Landgoed Maarsbergen kan worden gewonnen.

 

Majoor  van de Koninklijke Luchtmacht Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een mooi kampioenschap op een prachtige locatie langs de Waal. Wij hebben geluk gehad met het weer. De organisatie was uitstekend; de opbouw, ondersteuning en verzorging waren goed geregeld. Veel dank aan mede organisator en deelnemer Wachtmeester Erwin Wellner en zijn team en de ruitersportcoördinator Eventing Ritmeester b.d. der Cavalerie Albert Lebon

 

In 2022 zal het NMKR Eventing worden georganiseerd op het Landgoed Maarsbergen. De MRV ziet reeds uit naar een groot deelnemersveld.

 

 Wachtmeester Claudia Blans, kampioen NMKR Eventing 2021 en winnaar Van Diepenbrugge-trofee