3 september 2020  
Ruitersportco├Ârdinatoren aangesteld

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging (MRV) ‘Te Paard!’ heeft drie ruitersportcoördinatoren aangesteld voor de disciplines dressuur, springen en eventing. Op 14 juni publiceerde de MRV de vacature van talentcoördinator. Na overleg met degenen die hierop reageerden, is besloten om de functie op te knippen in drieën en de functiebenaming aan te passen. Op deze wijze kunnen de (wedstrijd)ruiters beter en meer gefocust worden ondersteund. Ook sluit de gekozen functiebenaming beter aan bij de afgesproken taakstelling.

 

De ruitersportcoördinatoren zijn:

 

  • de heer Herman Wientjes voor dressuur

 

De taakstelling van de ruitersportcoördinatoren luidt:

 

  • het coördineren en mogelijk organiseren van activiteiten, zoals trainingen en clinics
  • het stimuleren van leden tot deelname aan wedstrijden en ondersteuning bij het vaststellen van uitslagen
  • het optreden als aanspreekpunt voor ruiters in de betreffende tak van ruitersport
  • het bijdragen aan de ontwikkeling en promotie van de militaire ruitersport
  • het in overleg met de secretaris opstellen van nieuwsberichten
  • specifiek voor de springruiters wordt nauw afgestemd met de teammanager van de BIMS-springequipe
  • indien voor dressuur en/of eventing ook een BIMS-equipe wordt geformeerd, treedt de betreffende coördinator ook in overleg met de teammanager.

 

De coördinatoren zijn in beginsel aanwezig op het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Dressuur en Springen op 4 september as. te Bunschoten. Tijdens dit kampioenschap zijn zij beschikbaar voor ruiters om kennis te maken en contactgegevens uit te wisselen, en kunnen ruiters hun wensen en ideeën kenbaar maken.

 

Wedstrijdruiters en andere ruiters die zich verder willen ontwikkelen in dressuur, springen en/of eventing, wordt tevens verzocht contact te zoeken met de coördinatoren, via respectievelijk de volgende e-mailadressen: Herman WientjesCamiel van Ulden en Albert Lebon.

 

Generaal-majoor der Fuseliers b.d. Hans van der Louw, voorzitter MRV: ‘Met de aanstelling van deze drie ruitersportcoördinatoren kunnen wij onze talentvolle wedstrijdruiters en zij die de ambitie hebben om een hoger niveau van dressuur, springen en/of eventing te bereiken, nog beter ondersteunen. Met de kwaliteit, kennis en ervaring die wij met deze ruiters bundelen, heb ik er alle vertrouwen in dat we een stap omhoog gaan maken met het niveau van presteren op alle drie takken van ruitersport. Onze militaire ruiters gaan hier absoluut van profiteren.’

 Gastlid Herman Wientjes, instructeur en KNHS-jurylid dressuur, tijdens een clinic in Haaksbergen op Harmony