2 juni 2019  
Geslaagd NMK dressuur en springen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 31 mei werden in Bunschoten de Nationale Militaire Kampioenschappen Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2019 verreden. Deze werden georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) van het Ministerie van Defensie. 

 

Het NMKR Dressuur werd gewonnen door Huzaar 1 (R) Maarten Wenting met Ferry Retto; het NMKR Springen door Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof met Eldorado.

 

Beide ruiters en hun paarden zijn opgenomen in de Eregalerijen met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier) en Springen sinds 1895 (klik hier). 

 

NMKR Dressuur

Er waren 49 starts in klassen B-ZZL; het kampioenschap werd bepaald in M1-ZZL in handicap. De drie beste combinaties:

 

  1. Huzaar 1 (R) der Cavalerie Maarten Wenting met Ferry Retto (ZZL)
  2. Korporaal 1 (R) der Cavalerie Renske Dost met Anders (M1) 
  3. Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando (M2).

 

Bij de dressuur ging de aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende combinatie in klassen B en L naar Sergeant van de Koninklijke Landmacht Klarissa Prakken met Invictus. Klik hier voor foto's van het NMKR Dressuur. 

 

NMKR Springen

Er waren 60 starts in klassen BB-ZZ; het kampioenschap werd bepaald in M-ZZ in handicap. De drie beste combinaties:

 

  1. Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof met Eldorado (ZZ) 
  2. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Daphne Mol met Hot Chocolate AG (Z)
  3. Marechaussee Gina Gerrets met Bella (M).

 

Bij het springen ging de aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende combinatie in klassen B en L naar Huzaar 1 (R) der Cavalerie Frank van den Tweel met Quinn. Klik hier voor foto's van het NMKR Springen.

 

Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een geslaagde dag en ook het weer zat mee. Dit jaar kwam luitenant Demelza Cannemeijer-Goossens de organisatie versterken - en met succes: de wedstrijd verliep nagenoeg vlekkeloos. Ik wil in het bijzonder Monique Verhagen bedanken voor haar inzet, ieder jaar weer: Zij is de drijvende kracht achter het NMKR, waar ze de verantwoordelijkheid heeft voor o.a. het secretariaat, wat veel werk met zich meebrengt. Het is een plezier om met haar samen te werken. Monique bedankt! Ook speciale dank aan sergeant Stephan Twuijver voor zijn jarenlange inzet als ringmeester tijdens het NMKR'. 

 

De uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. Het bestuur van de MRV feliciteert alle ruiters met de behaalde resultaten.

 Generaal Hans van der Louw, voorzitter MRV, en Majoor Twan Relou, plaatsvervangend hoofd Bureau Internationale Militaire Sport, feliciteren de Militair Kampioen Dressuur 2019, huzaar Maarten Wenting met Ferry Retto