21 juni 2024  
Twee nieuwe Kampioenen: Dressuur en Springen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag werd in Bunschoten het Defensiekampioenschap (DK) Dressuur en het DK Springen 2024 verreden. Deze werden georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS). Het deelnemersveld bestond uit maar liefst 100 combinaties.

 

Het DK Dressuur werd gewonnen door Wachtmeester (R) der Cavalerie Dennis Grundeken met Newton; het DK Springen door Huzaar 1 (R) Coen Kerbert met Kelesta.

Beide ruiters en hun paarden zijn opgenomen in de Eregalerijen met alle Militaire en Defensiekampioenen Springen sinds 1895 (klik hier) en Dressuur sinds 1923 (hier).

 

Defensiekampioenschap Dressuur

Het DK Dressuur werd bepaald in M1 tot en met ZZL in handicap. De drie beste combinaties:

 

  1. Wachtmeester (R) der Cavalerie Dennis Grundeken met Newton (M1)
  2. Huzaar 2 (R) Irene van den Hof met Kyani (Z2)
  3. Korporaal 1 (R) der Artillerie Jolijn Dekker met Juliëtte Johnson (M2). 

 

Defensiekampioenschap Springen

Het DK Springen werd dit jaar bepaald in 1.20 m  + 1.30 m + 1.35 m in handicap. De drie beste combinaties:

 

  1. Huzaar 1 (R) Coen Kerbert met Kelesta (1.35m)
  2. Huzaar 2 (R) Irene van den Hof met Anemone (1.20m)
  3. Huzaar 1 (R) Sander Naber met Naeva (1.20m).

 

De MRV-wisseltrofee voor het teamspringen werd - net als in 2023 - gewonnen door Opperwachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas en Huzaar 1 (R) Thomas Gangl dit jaar met respectievelijk Jaranga en Koh-I-Noor.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Op basis van het prestaties tijdens het DK Springen werd Militair Ruiterbewijs in Zilver behaald door:

 

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht jkvr. drs. Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een zeer geslaagde dag met mooie sportieve paardensport. Het weer was ondanks een fikse regenbui precies goed. Dit jaar kwam een delegatie veteranen uit Bronbeek de deelnemers aanmoedigen. Ik wil graag opnieuw alle vrijwilligers hartelijk bedanken en met name de Wachtmeesters der Koninklijke Marechaussee Nicky Quaak en Daphne Mol voor hun inzet! Zonder vrijwilligers kan het DK niet zo'n succes zijn. Ook dank aan Stal Groenendaal voor gebruik van de prachtige accommodatie!'.

 

Klik hier voor de uitslag van beide kampioenschappen. Klik hier voor de foto's van het DK Dressuur en hier van het DK Springen, gemaakt door Majoor (R) der Koninklijke Marechaussee b.d. Paul de Vries. De besturen van de MRV en de Stichting Militair Ruiterbewijs feliciteert alle ruiters met de behaalde resultaten.De huzaren Sander Naber, Coen Kerbert en Irene van den Hof behaalden resp. de derde, eerste en tweede plaats op het Defensiekampioenschap Springen. Alle drie behaalden het Militair Ruiterbewijs in Zilver en rijden ze sinds resp. 2019, 2022 en 2023 voor het Cavalerie Ere-Escorte