27 juni 2014  
Inschrijving MPTTP Schaarsbergen open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 5 september 2014 wordt de 14e Militaire Prestatietocht te Paard (MPTTP) verreden in het Nationale Park De Hoge Veluwe. De inschrijving is geopend en staat inmiddels op meer dan 80.

 

De MPTTP is een onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' georganiseerde ééndaagse oriëntatietocht te paard met aparte proeven, waarbij deelname en het op goede wijze afleggen van de afstand prevaleren boven tijdrijden en winnen. Het evenement zal starten op de Oranjekazerne aan de Clement van Maasdijklaan 5 in Schaarsbergen en daar ook worden afgesloten met een social en een koloniale maaltijd.

 

De MPTTP berust op vier pijlers: welzijn, kameraadschap, veiligheid en sportiviteit. De wedstrijd test de kennis en kunde van de deelnemer om zo goed mogelijk over een gemarkeerde route door verschillende terreinen te rijden. Tijdens de tocht worden de capaciteiten van het paard onder het zadel of in aanspanning gedurende een bepaalde afstand beproefd.

 

Ook wordt de controle over het paard getoetst in een behendigheidsparcours. Verder kunnen de deelnemers een aantal proeven naar keuze afleggen, waaronder boogschieten, pistoolschieten (licht kaliber), springen, ringsteken, (oefen)handgranaatwerpen, een kennis- en een behendigheidstest.

 

Er zijn vier routes: een longtrail (rond de 35 km), een shorttrail, een route voor koetsen (beide 18-25 km) en een route voor mariniers met pakpaarden (20 km).  Deelname staat open voor militairen, andere geüniformeerden, burger- medewerkers van Defensie (al dan niet in actieve dienst) en hun relaties en vrienden. Inschrijven kan via de website van de MPTTP (klik hier).

 

Deelnemers zorgen zelf voor hun paarden en starten in teams van vier tot zeven personen. De inschrijfkosten bedragen €35 per deelnemer; de inschrijving sluit bij 140 deelnemers. Stalling van paarden (€20) en overnachting voor de deelnemers (geen kosten) zijn mogelijk.

 

Luitenant-kolonel van de Verbindingsdienst b.d. John Suijkerbuijk, voorzitter Stichting MPTTP: 'De MPTTP is opgezet als een breedschalig, uniek evenement. We proberen de trails en proeven elk jaar op een andere plek te organiseren, opdat de deelnemers steeds in een andere omgeving kunnen rijden. We hebben nog nooit zo’n mooie, afwisselende route als dit jaar gehad.

 

De route voert door bos en heide, en er is veel variatie in het terrein, inclusief heuvels en vennen. En wat het bijzonder maakt is dat we ook toestemming hebben om gebied te betreden dat normaal gesproken niet toegankelijk is voor ruiters. Reden genoeg dus om mee te doen. Klik hier voor meer informatie en om je in te schrijven. Van harte welkom!'.

 Korporaal Dennis Grundeken behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2011, het Militair Ruiterbewijs in Zilver in 2014, rijdt bij het Cavalerie Ere-Escorte en komt op de MPTTP 2014 uit in het team van de Afdeling 's-Gravenhage van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'