10 juni 2023  
Huzaar Naber wint Springen voor 3e keer op rij

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren werd in Bunschoten het Defensiekampioenschap (DK) Dressuur en het DK Springen 2023 verreden. Deze werden georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS). Het deelnemersveld bestond uit 69 combinaties.

 

Het DK Springen werd gewonnen door Huzaar 1 (R) Sander Naber met Mr King, die daarmee het kampioenschap voor de derde keer op rij won - elk jaar met een ander paard. Het DK Dressuur werd gewonnen door Marechaussee 1 Sharon Oken met Dievanjelly.

Beide ruiters en hun paarden zijn opgenomen in de Eregalerijen met alle Militaire en sinds dit jaar Defensiekampioenen Springen sinds 1895 (klik hier) en Dressuur sinds 1923 (hier).

 

Defensiekampioenschap Dressuur

Het DK Dressuur werd bepaald in M1 tot en met ZZL in handicap. De drie beste combinaties:

 

  1. Marechaussee 1 Sharon Oken met Dievanjelly
  2. Korporaal 1 (R) der Artillerie Jolijn Dekker met Nibali
  3. Adjudant-onderofficier van de Koninklijke Luchtmacht Nicole Hulsman met Flannan.

 

Defensiekampioenschap Springen

Het DK Springen werd dit jaar bepaald in 1.20 m  + 1.30 m + 1.35 m in handicap. De drie beste combinaties:

 

  1. Huzaar 1 (R) Sander Naber met Mr King
  2. Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Luxor
  3. Marechaussee 1 Cheryl Borsboom met Condillo Z.

 

De MRV-wisseltrofee voor het teamspringen werd dit jaar gewonnen door Opperwachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas met Jaranga en Huzaar 1 (R) Thomas Gangl met Gigiamo.

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een mooie, maar wel warme dag. In het belang van de paarden hebben we de temperatuur goed in de gaten gehouden. Er was veel sportiviteit: de combinaties hebben echt gestreden voor hun plaatsen en die ook werkelijk verdiend. Ook het teamspringen was opnieuw een succes.


Wat ik heel leuk vond, is dat er naast Defensie ook andere geüniformeerden deelnamen, zoals van de Politie. En dank, dank, dank aan alle vrijwilligers die deze dag hebben ondersteund! Zonder hun hulp was dit kampioenschap niet mogelijk geweest'.

 

Klik hier voor de foto's van het DK Dressuur en hier van het DK Springen, gemaakt door Majoor (R) der Koninklijke Marechaussee b.d. Paul de Vries. De complete uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. Het bestuur van de MRV feliciteert alle ruiters met de behaalde resultaten.

 Huzaar Sander Naber prolongeerde zijn kampioenschapstitel door voor de derde keer op rij het springen te winnen, elk jaar met een ander paard: in 2020 met Adieu Z, in 2021 met Igor en dit jaar met Mr King