26 augustus 2019  
Inschrijving NMKR Eventing 2019 nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag opent de inschrijving voor het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing 2019, dat op zaterdag 5 oktober wordt verreden op de Stiftse Uiterwaarden in Ophemert (locatie: Waalbandijk 33, 4061 AL Ophemert).

 

Een eventingwedstrijd (oorspronkelijk: military), ook wel samengestelde wedstrijd (SGW) genoemd, bestaat uit drie onderdelen: een dressuurproef, een springparcours en een crosscountry. De cross is het meest aansprekende onderdeel van de eventingsport. Hierbij wordt een route uitgezet over natuurlijk terrein, zoals weilanden en bossen. Op het parcours staan natuurlijke hindernissen. Dat kunnen greppels of sloten zijn, maar ook hindernissen die speciaal voor de cross zijn gebouwd. 

De cross wordt op tijd verreden, de ideale tijd wordt vooraf bepaald. Rij je te langzaam of juist te snel? Dan krijg je strafpunten. In klasse B wordt ook op rijstijl beoordeeld. De resultaten van de dressuurproef, het springparcours en de cross samen bepalen de uiteindelijke score in de wedstrijd. Ga je KNHS-wedstrijden rijden, dan staan alle regels in het discplinereglement eventing.

 

Met name de cross heeft een extra dimensie door de noodzaak voor een optimale samenwerking tussen ruiter en paard, waarbij wederzijds vertrouwen de basis vormt.

 

KNHS-rubrieken BB, B, L en M

Het NMKR Eventing wordt georganiseerd onder auspiciën van het Bureau Internationale Militaire Sport door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in combinatie met de SGW West Betuwe te Ophemert (voorheen SGW Mariënwaerdt) van LR en PC De Malsnaruiters. Deelnemers in B, L en M dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn.

 

Onderlinge militaire rubriek B

Naast de KNHS-rubrieken is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) op niveau B uit te komen, waarbij de onderdelen qua spronghoogte, beoordeling en puntentelling gelijk zijn aan klasse B. Het Militair Ruiterbewijs in Zilver is hiervoor een vereiste om te mogen starten.  

 

Programma

  • Zaterdag 5 oktober dressuur, springen en cross klasse BB, B, L en M; prijsuitreiking alle klassen.

 

Aanmelden, deadline, uitslagen

Klik hier om je aan te melden (niet via mijn KNHS). Vermeld: naam ruiter en paard, klasse, KNHS-combinatienummer of 'onderlinge rubriek', rang en wapen of dienstvak. Er zijn 20 plaatsen voor militaire ruiters. Vraagprogramma, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.knhs.nl en www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit uiterlijk drie dagen voor de wedstrijd. De voorlopige startlijst wordt zondag 29 september gepubliceerd en de definitieve op woensdag 2 oktober. Bij de uitslag wordt rekening gehouden met de (aanvullende) regels van de MRV (klik hier).

 

Militair Ruiterbewijs in Goud 

Prestaties in de KNHS- en de onderlinge wedstrijd(rubrieken) tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

  • klik hier voor alle Militair Kampioenen Eventing sinds 1903
  • klik hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Goud

 

Niet meedoen maar wel deelnemen

De organisatie van een SGW is omvangrijk met veel vrijwilligers. Rij je dit keer niet mee maar wil je je wel verdienstelijk maken voor de sport en gelijk inzicht krijgen in de wedstrijd? Meld je dan aan bij Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Erwin Wellner via voorzitter@malsnaruiters.nl. Op de dag zelf zijn verschillende leuke klussen te doen - van parkeerwacht tot hindernisjury. Voor de vrijwilligers is er op zondagochtend 6 oktober nog een oefencross.Wachtmeester Frans Vrenken werd in 1963 en 1964 Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd (thans Eventing); hier in 1964, 55 jaar geleden, met Queenie boven de sprong op Militair Ruitersportcentrum Marcroix in Amersfoort