7 december 2013  
Vliegbasis Volkel organiseert fantastische Indoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vrijdag 6 december werd door de Koninklijke Luchtmacht een Militaire Indoor Springwedstrijd georganiseerd op RSC de Drie Linden in Zeeland (NB). Daarbij werd gestreden om de Grote Prijs van Vliegbasis Volkel 2013. De organisatie was in handen van de Vliegbasis Volkel onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). 

 

Het deelnemersveld was groot, met in totaal 34 paardruitercombinaties in de rubrieken BB, B en L-M, met ruiters uit alle vier krijgsmachtdelen: Koninklijke Marine, Landmacht, Luchtmacht en Marechaussee.

 

De klasse BB werd gereden over een eenvoudig parcours direct op tijd. In de klassen B, L en M werd een klassiek parcours gereden met een barrage voor de foutloze combinaties. Na alle parcoursen volgde een jachtparcours op tijd, waarbij alle klassen (BB t/m M) direct tegen elkaar uitkwamen.

 

De uitslag was als volgt:

 

       klasse BB  

 1. Sergeant 1 van de Militaire Administratie Ingeborg Kamphuisen met Cernavera SK
 2. Korporaal 1 (R) der Huzaren Dennis Grundeken met Troy
 3. Rijder 1 Trudy Hoekstra met Amaiacara.

 

       klasse B  

 1. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando
 2. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Doralanda
 3. Tweede luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Sietske Mensing met Donna Gracia.

 

       klasse L-M (in handicap)  

 1. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Evelien Giesen met Othello
 2. Marechaussee 1 Simone Brocken met Silvano's Prince
 3. Kapitein-vlieger van de Koninklijke Luchtmacht Marco Stomphorst met Warandasj.

 

       jachtparcours  

 1. Sergeant 1 van de Militaire Administratie Ingeborg Kamphuisen met Cernavera SK
 2. Rtimeester der Cavalerie Albert Lebon met Surprise
 3. Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Hilde Blijerveld met Escape.

 

De Grote Prijs van Vliegbasis Volkel 2013 voor de best of two rounds (klassiek plus jachtparcours) werd gewonnen door Sergeant 1 van de Militaire Administratie Ingeborg Kamphuisen met Cernavera SK en namens de commandant van de Vliegbasis Volkel uitgereikt door Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Joyce van der Eijk.

 

Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, voorzitter van de MRV: 'Dit was een bijzonder leuke wedstrijd, die perfect was georganiseerd door de Luchtmacht. Het was een prachtige manege, de Luchtmacht had een speciale hindernis laten maken, er waren mooie prijzen, dekens en dekjes met 'Koninklijke Luchtmacht' erop, een uitstekende lunch, ze hadden echt uitgepakt, fantastisch. Met name het jachtparcours aan het einde maakte het tot een bijzondere wedstrijd. Complimenten aan de Vliegbasis Volkel en met name aan Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders'.

 Wachtmeester Evelien Giesen behaalde het Militair Ruiterbewijs in Goud in 2011, werd in 2012 Nationaal Militair Kampioen Springen en won gisteren met Othello de hoogste rubriek (L-M in handicap) op de Indoor Volkel