14 januari 2020  
Coördinator(en) welkom voor springcompetitie

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) zoekt een of meerdere coördinatoren voor de militaire springcompetitie 2020. Geïnteresseerden zijn van harte welkom om zich aan te melden voor deze mooie functie. 

 

In 2018 initieerde Sergeant 1 van de Koninklijke Luchtmacht Emily Sanders in samenwerking met Kapitein der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer een militaire springcompetitie die naadloos aansloot op jarenlange verzoeken van afdelingen en ruiters. De eerste editie van de springcompetitie bestond uit de volgende vijf wedstrijden:

 

 1. woe 14 november 2018: Ankerhal in Saasveld (klik hier)
 2. do 7 maart 2019: Manege De Schutskooi in Berlicum (klik hier)
 3. za 11 mei: Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde (klik hier)
 4. za 6 juli 2019: Manege Middenhof in Maassluis (klik hier)
 5. woe 4 december 2019: Ankerhal in Saasveld (klik hier).

 

De grote deelname, het enthousiasme en de positieve reacties van de deelnemers maakten duidelijk dat de springcompetitie een succes was. In totaal namen 60 militaire combinaties deel aan een of meer wedstrijden in de klassen B tot en met Z. Na 200 starts resulteerde dit eindklassement:

 

 1. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Rick van Hout met Affection (klasse L)
 2. Kapitein der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer met Fabulous (klasse M)
 3. Kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine ir Robbert-Jan van den Oord met Walivia (klasse L).

 

De winnaar werd geëerd met de Paul Kautz-trofee, vernoemd naar Brigadegeneraal der Cavalerie bd Paul Kautz, erelid en oud-voorzitter MRV.

 

In de basis bestaat de militaire springcompetitie uit (militaire rubrieken op) vier of vijf vaak al bestaande wedstrijden die worden georganiseerd:

 • door of in samenwerking met een regionale afdeling (voorbeeld: de wedstrijd in 't Harde);
 • door of in samenwerking met een gelieerde of geassocieerde organisatie (voorbeeld: de wedstrijd in Maassluis); of
 • als onderdeel van een groter hippisch evenement (voorbeeld: de wedstrijd in Saasveld).

 

Het bestuur van de MRV stelt per wedstrijd een budget ter beschikking voor prijzen en onkosten. Een wedstrijdreglement is beschikbaar en ook de lessons learned kunnen worden gedeeld. De coördinatoren zorgen in overleg met het bestuur voor de planning van de wedstrijden; afstemming met de organisatie over de inschrijving, ondersteuning tijdens de wedstrijd; kopij en foto’s voor nieuwsberichten; en het bijhouden van de stand gedurende de competitie.

 

Bij voorkeur ziet het bestuur een team van enkele coördinatoren, zodat de taken onderling kunnen worden verdeeld.

 

Geïnteresseerden zijn van harte welkom om hun belangstelling voor vrijdag 14 februari 2020 kenbaar te maken via voorzitter@militaireruitersport.nl. Ook afdelingen, gelieerde en geassocieerde organisaties worden van harte aangemoedigd om aan dit succesvolle initiatief bij te dragen.

 Sergeant Klarissa Prakken kwam vorig jaar met Invictus uit op het Nationaal Militair Kampioenschap en op twee wedstrijden van de nieuwe militaire springcompetitie