28 december 2019  
Militaire ruiters naar Jumping Amsterdam 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Afgelopen week vond het jaarlijkse Kerstconcours op Stal Groenendaal in Bunschoten plaats, waar militaire combinaties van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) konden kwalificeren voor Jumping Amsterdam 2020: één per klasse L, M, Z en ZZ.

 

Deze startplekken worden de MRV aangeboden omdat het Dienstencentrum Personeelslogistiek (DCPL) van het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) Jumping Amsterdam 2020 benut om Defensie te presenteren naar de deelnemers en het publiek. Dit werd mede mogelijk gemaakt door Commissaris van Politie Pieter Wiersinga, bestuurslid van Jumping Amsterdam.

 

De volgende combinaties kwalificeerden zich voor de nationale wedstrijd op donderdag 23 januari in de RAI in Amsterdam:

  • klasse L: Kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine ir Robbert Jan van den Oord met Walivia
  • klasse M: Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Fair Lady
  • klasse Z: Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando. 

 

Omdat er geen militairen deelnamen aan de kwalificatie in klasse ZZ, komt deze startplek te vervallen. Met Jumping Amsterdam wordt nog overlegd om deze in te wisselen voor een tweede startplek in klasse L. Indien dat lukt, wordt deze toegewezen aan de nummer 2 in klasse L in Bunschoten: Eerste luitenant (R) der Cavalerie bd mr Willemina van der Goes-Petter met Fulco.

 

Kapitein ter zee van de Koninklijke Marine mr drs Michel Loof, penningmeester MRV: 'Prachtig om bijna 100 combinaties in klasse L te zien op dit kwalificatietoernooi. Om in zo'n groot veld goed te scoren, heb je naast een 'springgierig' paard ook tactisch inzicht nodig. Elke ruiter maakt de afweging om te kiezen voor een snel parcours met een hoger risico, of een veiliger parcours met een langzamere tijd. Overste Robbert Jan van den Oord reed op Walivia, een paard dat bijna als vanzelf elke hindernis nam'.

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht jkvr drs Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Op deze grijze zaterdag waren er ruim 150 starts (M/Z/ZZ/1.40m) in de binnenmanege aan het zwoegen voor een plaatsing voor Jumping Amsterdam. Het parcours in Z/ZZ stond technisch en hoog. De driesprong stond op twee, dan één galopsprong, dan een scherpe bocht naar links over een brede oxer. Met een wendbaar paard kon je je tijd flink versnellen door binnendoor af te snijden. Er was opvallend veel kwaliteit en er waren veel foutloze, snelle rondes'.

 

Het bestuur van de MRV feliciteert de gekwalificeerde ruiters en wenst hen veel succes op Jumping Amsterdam 2020. Klik hier voor foto's van de militaire deelname aan Jumping Amsterdam 2019.

 Overste Robbert Jan van den Oord kwalificeerde op het Kerstconcours in Bunschoten met Walivia voor Jumping Amsterdam 2020 in klasse L