1 december 2017  
Overdracht redactie nieuwsberichten vanaf 2018

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In vervolg op de in mei geopende vacature voor (eind)redacteur van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) en de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) (klik hier) hebben de besturen van de MRV en SMR als volgt besloten.

 

De functie van (eind)redacteur wordt sinds 2002 vervuld door Majoor (R) der Huzaren drs Elias Woudenberg. Na vijf periodes van drie jaar wordt zijn (eind)redacteurschap vanaf 1 januari 2018 opgesplitst in drie functies:

 

  • redacteur MRV
  • redacteur SMR
  • eindredacteur MRV+SMR.

 

De functies van redacteur MRV en redacteur SMR vallen qualitate qua terug aan de secretarissen van de MRV en SMR, die verantwoordelijk zijn voor de externe communicatie, beiden ondersteund door de tweede secretarissen: 

 

 

Het initiatief voor de nieuwsberichten en websites van de MRV en de SMR gaat hierdoor over naar de secretarissen van de MRV en de SMR. Ook afdelingen en gelieerde organisaties kunnen nieuwsberichten voorstellen, mits de aangekondigde activiteiten open staan voor alle leden van de MRV. Majoor Woudenberg blijft voorlopig aan als eindredacteur, die zorg draagt voor de laatste controle en verzending van publicaties.

 

Brigadegeneraal der Cavalerie b.d. Paul Kautz, voorzitter MRV: 'In 2002 is majoor Woudenberg begonnen met nieuwsberichten. Die vielen in goede aarde. Sindsdien heeft hij in meer dan 400 berichten onze activiteiten en geschiedenis in beeld gebracht, waaruit ook de KNHS is ontstaan; eregalerijen opgetekend voor de Militair Kampioenen Dressuur, Springen, Eventing en Moderne Vijfkamp; archieven opgespoord, beeldmateriaal verzameld en nog veel, veel meer.

 

Daarmee heeft hij onze lezers laten zien hoe bijzonder het erfgoed is dat ons inspireert. Vijftien jaar is een perfecte mijlpaal voor overdracht. Ik heb daar alle vertrouwen in, want de MRV en SMR hebben vier capabele secretarissen plus examen-, wedstrijd- en topsportcoördinatoren. Ik wens hen van harte succes en wil majoor Woudenberg namens de MRV danken voor zijn inspanningen'.

 

 Majoor Elias Woudenberg, vicevoorzitter MRV, rijdt sinds 1997 bij het Cavalerie Ere-Escorte en behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2003, Zilver in 2005 en Goud in 2013 met Zires