18 januari 2019  
Ontvangst geslaagden op Paleis Noordeinde

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vond de traditionele ontvangst op Paleis Noordeinde plaats met een bezoek aan het Koninklijk Staldepartement van ruiters die in het voorgaande jaar het Militair Ruiterbewijs, het Militair Ruiterbewijs in Zilver en/of het Militair Ruiterbewijs in Goud hebben behaald.

 

Het betrof de geslaagden voor:

 

   Militair Ruiterbewijs
  • Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Cornelie op ten Noort
  • Kapitein van de Militair-juridische Dienst mr. drs. Jan van de Ven
  • de heer Jan van den Dungen
  • mevrouw Ria Kramer
 
   Militair Ruiterbewijs in Zilver
  • Huzaar 2 (R) Mats Vijverberg
  • de heer Marcel Baars
 
   Miltair Ruiterbewijs in Goud

 

Na een welkom door Kolonel der Koninklijke Marechaussee b.d. en Stalmeester van Z.M. de Koning Bert Wassenaar kregen de geslaagden een rondleiding op de Koninklijke Stallen door de voormalige Chef Rijstal Willem van Halm, waarna zij werden toegesproken door de Chef Militaire Huis, Schout-bij-nacht en Adjudant-generaal van Z.M. de Koning Ludger Brummelaar. Klik hier voor de groepsfoto in de Koninklijike Stallen.

 

Het bestuur nam afscheid van de voorzitter, Generaal-majoor der Cavalerie b.d. jhr Harm de Jonge, de secretaris, Luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht mr. drs. Duco le Clercq, de examencoördinator, Adjudant-onderofficier van de Koninklijke Luchtmacht Maaike de Wit, en de toegevoegd eindredacteur, Majoor (R) der Huzaren drs. Elias Woudenberg. Tot voorzitter werd benoemd Kolonel der Cavalerie drs. Harold de Jong; tot secretaris Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Fabian van der Molen.

 

Hierdoor bestaat het bestuur van de Stichting Militair Ruiterbewijs thans uit:

 

  • voorzitter: Kolonel der Cavalerie drs. Harold de Jong
  • secretaris: Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Fabian van der Molen
  • penningmeester: Ritmeester (R) der Huzaren mr. Detlev Grin
  • examensecretaris: Eerste luitenant (R) der Huzaren ir. André Olthof

 

Kolonel Harold de Jong: 'Graag wil ik de teruggetreden bestuursleden en in het bijzonder generaal De Jonge bedanken voor de groei die de afgelopen jaren is gerealiseerd. Majoor Van der Molen en ik treden met enthousiasme aan. Er zit veel expertise in dit bestuur en de examencommissie, dus we gaan op het ingeslagen pad voort. We gaan het deelnemersveld verder vergroten, waaronder bij de overige krijgsmachtdelen, waar elk jaar weer verrassend veel militairen blijken paard te rijden'.

 

Sinds 2002 zijn er 277 Militair Ruiterbewijzen, 159 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 63 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald door 315 gebrevetteerde ruiters. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.

 De nieuwe secretaris en voorzitter van de Stichting Miltiair Ruiterbewijs, majoor Fabian van der Molen en kolonel Harold de Jong