2 november 2018  
SMR opent vacature secretaris

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs opent de vacature van secretaris van het bestuur. Deze functie wordt sinds januari 2013 bekleed door Luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht mr. drs. Duco le Clercq. Hij is om statutaire redenen niet herkiesbaar.  

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs streeft naar een open bestuur met capabele, enthousiaste bestuursleden uit alle krijgsmachtdelen. Geïnteresseerde kwalificerende kandidaten worden uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken bij de voorzitter van de Stichting Militair Ruiterbewijs, Generaal-majoor der Cavalerie bd jhr. Harm de Jonge.  

 

Profiel
Het bestuur zoekt een bestuurslid met het volgende profiel:

 

 • teamspeler, resultaatgericht, ruime organisatorische ervaring
 • zorgvuldig, uitstekende beheersing van de Nederlandse taal en
 • bij voorkeur in bezit van Militair Ruiterbewijs, Militair Ruiterbewijs in Zilver of Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Bestuur
Het bestuur bestaat uit vijf functies, bekleed door de volgende personen:

 

 • voorzitter: Generaal-majoor der Cavalerie bd jhr. Harm de Jonge
 • secretaris: Luitenant-kolonel van de Koninklijke Luchtmacht mr. drs. Duco le Clercq
 • penningmeester: Ritmeester (R) der Huzaren mr. Detlev Grin
 • examencoördinator: Adjudant-onderofficier van de Koninklijke Luchtmacht Maaike de Wit
 • examensecretaris: Eerste luitenant (R) der Huzaren ir. André Olthof.

   

  Benoeming

  Kandidaten zijn van harte welkom om hun interesse voor 1 december 2018 kenbaar te maken bij de voorzitter van de Stichting Militair Ruiterbewijs (klik hier). Conform statuten zal het bestuur de meest geschikte kandidaat selecteren en op een nader te bepalen datum in het voorjaar van 2019 installeren.  

   

  De Stichting Militair Ruiterbewijs is opgericht met support van de drie Bereden Wapens: Artillerie, Cavalerie en Koninklijke Marechaussee. De examens staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten uit alle krijgsmachtdelen. Meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.    Korporaal Fenna Vlas, kapitein Ludolf Prins en majoor Fabian van der Molen behaalden op 20 oktober, op het 50e examen sinds 2002, het Militair Ruiterbewijs op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde (foto: Dennis Boom)