2 november 2021  
Verslag NMKR Dressuur + Springen 2021

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zondag werden in Bunschoten de Nationale Militaire Kampioenschappen Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2021 verreden. Deze werden door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) georganiseerd. Er verschenen verrassend veel Z-dressuurruiters aan de start. Het hele deelnemersveld bestond uit 78 combinaties, waarvan ruim 34 dressuurcombinaties.

 

Het NMKR Dressuur werd gewonnen door Kapitein der Koninklijke Marechausee Noortje Koster met Joulz; het NMKR Springen door  Huzaar 1 (R) der Cavalerie Sander Naber met Adieu Z.

 

Beide ruiters en hun paarden zijn opgenomen in de Eregalerijen met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier) en Springen sinds 1895 (klik hier). 

 

Ter ere van het 65-jarig jubileum werd een nieuwe rubriek verreden: het teamspringen. Er waren negen combinaties; het winnende team bestond uit Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Rick van Hout met Affection SL Z en Gerrit Jan van Enck met Dutch Diva.

 

Omdat het teamspringen zo'n groot succes was, wil de MRV deze rubriek volgend jaar weer organiseren en een de winnaars eren met een bokaal.

 

NMKR Dressuur

Het Kampioenschap Dressuur werd bepaald in de klassen M1-ZZL in handicap. De drie beste combinaties in het M1-ZZL zijn:

 

  1. Kapitein van de Koninklijke Marechausee Noortje Koster met Joulz
  2. Sylvana Vonk met VB's Charismata

  3. Wachtmeester 1 van de Koninklijke Marechaussee Cheryl Luijten- van Vliet met Levistrade Vkh.

 

Bij de dressuur ging de aanmoedingsprijs voor een veelbelovende combinatie in klassen B en L naar Femke Hoefsloot met Kingston Tcs.

 

NMKR Springen

Het kampioenschap werd dit jaar gereden over de klasse Z. De drie beste combinaties:

 

  1. Huzaar 1 (R) Sander Naber met Adieu Z
  2. Huzaar 3 (R) Thomas Gangl met Gigiamo JH
  3. Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof met Cooper Z.

 

Bij het springen ging de aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende combinatie in klassen B en L naar Korporaal der Artillerie Michelle Hart met Adjudant.

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht jkvr.drs. Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een mooie dag met hoogstaande ruitersport, enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. Het Teamspringen was een nieuwe rubriek. Ook reden er dit jaar meer springruiters dressuur, wat de dag nog leuker en dynamisch maakte! Ook de BBQ en de kinderactiviteiten (schminken en ponyrijden) ter ere van het 65-jarig jubileum van de MRV waren een groot succes!"

 

Ik wil Stal Groenendaal bedanken voor het gebruik van de accommodatie en haar diensten. Tevens wil ik Monique Verhagen in het bijzonder bedanken voor haar meedenken en inzet bij het secretariaat. Ook wederom, zoals andere jaren, veel dank aan Sergeant van de Koninklijke Luchtmacht Stephan van Twuijver voor zijn kwaliteiten als ringmeester en alle andere vrijwilligers die deze dag hebben mogelijk gemaakt. Zonder deze hulp was het niet zo een mooie dag geweest'.

 

De complete uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. Het bestuur van de MRV feliciteert alle ruiters met de behaalde resultaten.