11 april 2014  
Inschrijving NMK Dressuur, Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 13 juni 2014 worden de Nationale Militaire Kampioenschappen Dressuur en Springen (NMK/D+S)  georganiseerd op Stal Groenendaal in Bunschoten. De wedstrijd wordt georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV). 

 

Ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald kunnen op basis van prestaties op het NMK/D+S het Militair Ruiterbewijs in Zilver behalen.

 

De inschrijving is nu geopend en sluit op 6 juni. Hiervoor dient een ingevuld KNHS-inschrijvingsformulier (klik hier) te worden verstuurd naar nmk.secretariaat@gmail.com. Alleen volledig ingevulde formulieren worden geaccepteerd; dit geldt ook voor de deelnemers die niet voor punten rijden.

 

Ritmeester Wouter Jan Holleman, commissaris wedstrijdzaken van de MRV: 'Na de succesvol verlopen internationale springwedstrijd die vorig jaar in het NMK werd verreden zal er dit jaar weer op één dag gestreden worden om de titels Militair Kampioen. De organisatie streeft ernaar ‘s morgens alle dressuuronderdelen te laten plaatsvinden en ’s middags het springen te organiseren. ‘Dubbele’ deelname wordt op deze manier eenvoudiger en tijdens de door de MRV aangeboden borrel aan het einde van de middag kan er genoten worden van de hogere klassen springen.

 

De militaire ruitersport heeft in 2013 een zeer goed jaar gekend met meer activiteiten en deelnemers dan ooit. Wij doen er alles aan om deze trend voort te zetten en hopen dit jaar op een hoge opkomst vanuit alle krijgsmachtdelen’.

 

Programma (onder voorbehoud):

 

  • ochtend (08:00-12:30): B-L dressuur, twee ringen outdoor; M-Z dressuur, één ring outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard alle klassen en Militair Kampioen Dressuur
  • middag (14:30-17:30): BB-B-L-M-Z springen, twee parcoursen outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard voor alle rubrieken en de Militair Kampioen Springen.

 

Klik hier voor het programmaboekje.

 Wachtmeester Cheryl van Vliet behaalde vorig jaar het Militair Ruiterbewijs in Goud (foto: Paul de Vries)