4 april 2023  
MRV-clinic dressuur en springen op 12 mei 2023

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


O
p vrijdag 12 mei vindt de eerste MRV-clinicdag plaats. Deze staat in het teken van het gezamenlijk samenzijn en de voorbereiding op het DefensieKampioenschap Dressuur en Springen op 9 juni 2023.

Tijdens deze dag worden er spring- en dressuurclinics gegeven door resp. Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof en Rien van der Schaft. De clinics vinden plaats op Stal Groenendaal in Bunschoten tussen 10:00 uur en 15:00 uur. Publiek is van harte welkom om op de tribune mee te kijken en te luisteren.

 

Korporaal Gert van den Hof: springen

Korporaal Van den Hof is een gekend specialist in het beleren, herstellen en trainen van (top)sportpaarden, waarbij het voor hem niet uitmaakt of deze angstig, gevoelig of zeer dominant zijn. 

 

In 2020 won hij de KMSV-Beker wegens het leveren van een inspirerende prestatie op hoog niveau tijdens de Militaire Wereldspelen 2019 in China. Hij werd daar met een geloot paard individueel kampioen bij het progressief springen op 1.30-1.35m. Daarnaast heeft hij vier keer het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Springen gewonnen.  

 

De springclinic wordt per drie ruiters gereden en duurt 45 minuten.

 

Rien van der Schaft: dressuur

In de loop der jaren heeft Rien van der Schaft vele paarden en ruiters naar het hoogste niveau getraind met een eerlijke en logische trainingsmethode, gebaseerd op klassieke principes. Hij heeft een online trainingsprogramma ('RS-riding') waarbij ruiters van over de hele wereld zijn dressuurtrainingen volgen.  

 

Rien van der Schaft is als ruiter lid geweest van het Nederlandse dressuurteam en heeft deelgenomen aan verschillende internationale kampioenschappen, zoals het WK en EK. Hij is voormalig bondscoach van de Nederlandse dressuuruiters en momenteel bondscoach van de Finse dressuurploeg. 

 

De dressuurclinic wordt per twee ruiters gereden en duurt 45 minuten.

 

Algemene informatie

Er zijn geen kosten verbonden aan deelname aan de clinic. Reiskosten en uren kunnen niet worden gedeclareerd. Vanwege het beperkte aantal startplaatsen worden deze toegekend door de coördinatoren Springen en Dressuur van de MRV. Aangewezen ruiters dienen in uniform te rijden.

 

Lijkt het je leuk om mee te doen? Meld je dan voor 21 april aan via  mrvactiviteiten@hotmail.com.  Na ontvangst van je mail wordt je een inschrijfformulier toegestuurd. De inschrijving is voltooid als het formulier compleet ingevuld is teruggestuurd.  

 

Neem voor vragen contact op met een van de coördinatoren van de MRV:

  • Springen: Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Daphne Mol 
  • Dressuur: Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Nicky Quaak 
  • Eventing: Opperwachtmeester-instructeur (R) der Cavalerie Anica Kortekaas en Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee b.d. Evelien Giesen.

 

Wil je op de hoogte blijven van de dressuur-, spring- en eventingactiviteiten van de MRV? Scan dan de onderstaande QR-code om jezelf toe te voegen aan de activiteiten-appgroep.

 

23.04.04 MRV QR-code activiteiten-appgroep

 Rien van der Schaft, voormalig Nederlands bondscoach Dressuur, verzorgt op 12 mei 2023 een dressuurclinic voor MRV-leden, tezamen met een springclinic door korporaal Gert van den Hof