23 januari 2020  
Militairen succesvol op Jumping Amsterdam

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag hebben twee militaire ruiters zich van hun beste kant laten zien op Jumping Amsterdam. Zij streden in de klassen L, M en Z tegen de Nederlandse ruitertop en deden daarbij niet onder voor de civiele deelnemers.

 

Voor de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) kwamen drie militaire combinaties uit. Zij boekten de volgende resultaten:

 

  • klasse L: Eerste luitenant (R) der Cavalerie bd mr Willemina van der Goes-Petter met Fulco: 18e uit 30
  • klasse M: Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Fair Lady: 9e uit 33
  • klasse Z: Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando: 22e uit 28 combinaties.  

 

Veel bekende (inter)nationale concoursen vinden hun oorsprong in de militaire ruitersport; zo ook Jumping Amsterdam. Zo waren de oprichters cavaleristen en vond in de beginjaren op zaterdag een militair galadiner in ceremonieel tenue plaats, vaak met  ZKH Prins Bernhard als eregast. In de Zuidhal werden eind jaren 80 en begin jaren 90 ook speciale rubrieken voor geüniformeerden uitgeschreven. Hieraan deden naast militairen, al dan niet in actieve dienst, ook ruiters van de politie en brandweer mee (klik hier).

 

Tegenwoordig is het voor militairen in actieve dienst niet eenvoudig om naast hun dagelijkse werkzaamheden op hoog hippisch niveau te presteren, aan wedstrijden als Jumping Amsterdam mee te doen en zich met de nationale ruitertop te meten. Daarom is alleen al de kwalificatie en het meedingen naar podiumplaatsen door deze drie ruiters een bijzondere prestatie.

 

De prestaties van de Nederlandse equipe op de recente World Military Games in Wuhan (China) bevestigen dat Nederlandse militaire springruiters op (inter)nationaal topniveau presteren. Hun training en uitzending wordt dan ook ondersteund door het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS). Het bestuur van de MRV beoogt om ook talenten die het niveau van de equipe benaderen in de toekomst te gaan ondersteunen.

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Cornelie op ten Noort, wedstrijd- coördinator MRV, was bij de wedstrijd aanwezig: 'Jumping Amsterdam, het grote en sfeervolle concours waarvan je als ruiter droomt er te mogen starten. Voor onze militaire amazones Stephanie Gog en Willemina Petter-van der Goes is deze droom uitgekomen. Het parcours stond hoog, technisch en de tijd stond scherp'.

 

Klik hier voor de uitslag en hier voor foto's gemaakt door Majoor-paardenarts (R) der Koninklijke Marechaussee Paul de Vries.

 Opperwachtmeester Stephanie Gog werd vanmorgen in de RAI met Fair Lady 9e in klasse M op Jumping Amsterdam 2020