6 september 2020  
Verslag NMKR Dressuur + Springen 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op 4 september werden in Bunschoten de Nationale Militaire Kampioenschappen Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2020 verreden. Deze werden door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS) van het Ministerie van Defensie georganiseerd. Er verschenen verrassend veel dressuurruiters aan de start. Het hele deelnemersveld bestond uit ruim 70 combinaties, waarvan ruim 40 dressuurcombinaties.

 

Het NMKR Dressuur werd gewonnen door Majoor (R) van de Koninklijke Luchtmacht Emma Cowgill met Jengowaard; het NMKR Springen door  Huzaar 1 (R) der Cavalerie Sander Naber met Igor.

 

Beide ruiters en hun paarden zijn opgenomen in de Eregalerijen met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier) en Springen sinds 1895 (klik hier). 

 

NMKR Dressuur:

Er waren 45 starts in de klassen B-ZZL;Het Kampioenschap dressuur werd bepaald in de klassen M1-ZZL in handicap. De drie beste combinaties in het M1-ZZL:

 

  1. Majoor (R) van de Koninlijke Luchtmacht Emma Cowgill met Jengowaard (M1)
  2. Luitenant-kolonel der Koninklijke Marechaussee Daisy Costongs-Klerx met Kahlua (M1) 

  3. Tweede luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Femke Hoekstra met Horatio v.d. Fuik (ZZL)

 

Bij de dressuur ging de aanmoedingsprijs voor een veelbelovende combinatie in klassen B en L naar Majoor (R) der Genie Hendrik ten Hoeve met Eros

 

NMKR Springen:

Er waren 34 starts in de klasse M: het kampioenschap werd dit jaar gereden over de klasse M. De drie beste combinaties:

 

  1. Huzaar 1 (R) Sander Naber met Igor
  2. Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Fair Lady
  3. Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof met Jorn Vdl.

 

Bij het springen ging de aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende combinatie in klassen B en L naar Kapitein-luitenant ter zee van de Koninklijke Marine Robbert-Jan van den Oord met Walivia

 

Majoor-paardenarts (R) der Koninklijke Marechaussee b.d. Paul de Vries heeft foto's gemaakt: klik hier voor dressuur en hier voor springen. 

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een geweldige dag met paardensport van hoog niveau en enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. Het weer zat mee en we zijn verheugd dat ondanks COVID-19 dit bijzondere concours heeft kunnen plaatsvinden. Ik wil Stal Groenendaal bedanken voor het gebruik van de accommodatie en haar diensten. Tevens wil ik Monique Verhagen in het bijzonder bedanken voor haar inzet bij het secretariaat, meedenken en verantwoordelijkheid. Ook wederom, zoals andere jaren veel dank aan sergeant van de Koninklijke Luchtmacht Stephan van Twuijver en majoor (R) van de Koninklijke Marechaussee Wouter van Ginkel voor hun inzet tijdens het NMKR’.

 

De complete uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. Het bestuur van de MRV feliciteert alle ruiters met de behaalde resultaten. Op naar het NMKR Eventing op 3-4 oktober in Ophemert!

 Huzaar Sander Naber won met Igor het Nationaal Militair Kampioenschap Springen 2020