14 juni 2019  
Koninklijke Marechaussee organiseert 5e outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 6 juli 2019 organiseert de wedstrijdcommissie van de Koninklijke Marechaussee  een militaire outdoorwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' en conform de KNHS-reglementen. De wedstrijd vindt plaats op Manege Middenhof in Maassluis en bestaat uit dressuur en springen. Het is tevens de vierde wedstrijd van de militaire springcompetitie 2019. 

 

Dressuur: KNHS-rubrieken B, L1, L2, M1, M2, Z1 en Z2

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn. In de rubrieken B-Z2 kunnen twee dressuurproeven voor winstpunten worden gereden. Om in aanmerking te komen voor beste militaire combinatie moeten twee proeven in dezelfde klasse worden gereden. De combinatie die in aanmerking wil komen voor beste militair dient te starten in de hoogste klasse waarin deze startgerechtigd is.  

 

Springen: KNHS-rubrieken BB, B, L, M, Z en ZZ

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn. In de rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden. Er is ook een mogelijkheid om twee parcoursen in dezelfde klasse voor puntenregistratie te rijden. Om in aanmerking te komen voor beste militaire combinatie moeten twee parcoursen in dezelfde klasse worden gereden. De combinatie die in aanmerking wil komen voor beste militair dient te starten in de hoogste klasse waarin deze startgerechtigd is. 

 

Niet-startgerechtigde deelnemers

Naast de KNHS-rubrieken is het voor (militaire) ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk uit te komen in de klasse BB, zowel laag (60 cm) als hoog (80 cm). 

 

Prijzen

Per rubriek zijn er geldprijzen, rozetten en extra prijzen voor de beste militaire combinatie te winnen. De prijsuitreiking vindt plaats te paard. Bij te weinig deelnemers zullen er rubrieken worden samengevoegd.

 

Introducés 

Elke militair mag een civiele introducé meenemen die kan deelnemen aan de wedstrijd, mits deze lid is van de KNHS en in het bezit is van een geldige startpas. De ruiter dient bij de  inschrijving aan te geven van wie hij of zij een introducé is. 

 

Programma  

Het geplande programma in het kort:  

 

  • 09:00 uur: aanvang dressuur
  • 11:00 uur: parcours verkennen
  • 11:30 uur: aanvang springen
  • 16:00 uur (schatting): einde.

 

Aanmelden, startlijsten en uitslagen

Aanmelden kan via mijn KNHS of startlijsten.nl. Klik hier voor het vraagprogramma en hier voor de aankondiging. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef. Militaire deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis aanmelden op www.militaireruitersport.nl). Vermeld bij de aanmelding je rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. Aanmelden kan bij Opperwachtmeester der Koninklijke Marechausse Stephaniie Gog (klik hier), onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit op dinsdag 2 juli 2019.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ). Wie in aanmerking wil komen voor MRbZ dient zich hiervoor vooraf aan te melden. Kijk voor meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 

Militaire Springcompetitie 2019

De nieuwe Militaire Springcompetie van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) is op woensdag 14 november 2018 van start gegaan en wordt verreden over de volgende zes wedstrijden:

  • woe 14 november 2018: Ankerhal in Saasveld
  • do 7 maart 2019: Manege De Schutskooi in Berlicum
  • za 11 mei: Manege Korps Rijdende Artillerie in ’t Harde
  • za 6 juli 2019: Manege Middenhof in Maassluis
  • zo 8 september 2019: Militair Ruitersportcentrum Marcroix in Amersfoort.
  • Wo 4 december 2019: Ankerhal in Saasveld.


Deze springwedstrijden worden individueel geopend. Uit de militaire springcompetitie komt één winnaar voort uit de klassen B t/m ZZ. Er wordt gestreden om een historische wisseltrofee en andere mooie prijzen. 

 

Op de hoogte via Facebook en Instagram

Meld je aan op Facebook bij de besloten groep ‘Militaire Springcompetitie' om op de hoogte te blijven over de springcompetitie.

 

Neem voor vragen contact op met de tweede wedstrijdcoördinator van de MRV, Eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer-Goossens (klik hier).

 Overste Robbert-Jan van den Oord werd met Walivia eerste in klasse L op het Nationaal Militair Kampioenschap Springen 2019