24 april 2019  
Inschrijving NMKR Dressuur + Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 31 mei organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport de Nationale Militaire Kampioenschappen Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2019 op Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

De wedstrijd wordt georganiseerd conform de KNHS-reglementen en staat open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen, reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden.

 

Dressuur

De dressuur wordt verreden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. In iedere klasse worden twee proeven gereden. De Militair Kampioen dressuur is de actieve militair of reservist met het hoogste gemiddelde van de twee proeven vanaf klasse M1 (eventueel in handicap).

 

Springen

Het springen wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ. Per combinatie worden twee parcoursen gereden: bij BB-B twee klassieke parcoursen direct op stijl; bij L-ZZ eerst een tweefasenparcours, gevolgd door een klassiek parcours direct op tijd. De Militair Kampioen Springen is de actieve militair of reservist met de hoogste gemiddelde plaatsing over twee parcoursen vanaf klasse M (eventueel in handicap).

 

Uitslagen en prijzen

Voor de berekening van de uitslagen gelden de aanvullende regels van de MRV (klik hier). Voor elke rubriek worden rozetten en geldprijzen uitgereikt. Er zijn extra prijzen voor de Militair Kampioenen en de beste ruiters bij dressuur en springen in de klassen B en L (in handicap, ter beoordeling van de jury). 

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op het NMKR Springen (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Eregalerijen

De winnaars en hun paarden worden opgenomen in de Eregalerijen met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier) en Springen sinds 1895 (klik hier).

 

Programma

Klik hier voor het programma. In het kort:

  • 08:00-12:30 uur, dressuur: klasse B tot en met ZZ-Licht twee proeven; aansluitend prijsuitreiking te paard en bekendmaking van de  Militair Kampioen Dressuur. 
  • 14:30-17:00 uur, springen: klasse BB tot en met ZZ twee parcoursen; aansluitend prijsuitreiking te paard en bekendmaking van de Militair Kampioen Springen.

 

Inschrijven  

Deelnemers dienen lid te zijn van de MRV en de KNHS en kunnen zich via nmk.secretariaat@gmail.com aanmelden met het inschrijfformulier, onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. Het inschrijfgeld bedraagt €10 per proef of parcours en dient vooraf contant betaald te worden op de wedstrijddag. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op startlijsten.nl. De inschrijving sluit 24 mei.

 Korporaal Annelies Terra werd in 2009 en 2010 Nationaal Militair Kampioen Dressuur met Vanadium