28 april 2017  
Inschrijving NMKR Dressuur, Springen nu open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 2 juni organiseert de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport de Nationale Militaire Kampioenschappen Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2017 op Stal Groenendaal in Bunschoten.

 

De wedstrijd wordt georganiseerd conform de KNHS-reglementen en staat open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen en reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden.

 

Dressuur

De dressuur wordt verreden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. Voor de uitslag wordt het gemiddelde van twee proeven genomen. De Militair Kampioen Dressuur is de actief dienende beroepsmilitair of reservist die (eventueel in handicap) vanaf klasse M1 wint.

 

Springen

Het springen wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ. Per combinatie worden twee parcoursen gereden: bij BB-B twee klassieke parcoursen direct op stijl; bij L-ZZ eerst een parcours klassiek direct op tijd, gevolgd door een klassiek parcours met barrage. De Militair Kampioen Springen is de actief dienende beroepsmilitair of reservist die (eventueel in handicap) vanaf klasse M wint.

 

Uitslagen en prijzen

Voor de berekening van de uitslagen gelden de aanvullende regels van de MRV (klik hier). Voor elke rubriek worden rozetten en geldprijzen uitgereikt. Er zijn extra prijzen voor de Militair Kampioenen en de beste ruiters bij dressuur en springen in de klassen B en L (in handicap, ter beoordeling van de jury). De prijsuitreiking en bekendstelling van de Militair Kampioenen Dressuur en Springen 2017 vindt plaats te paard na alle verreden klassen.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op het NMKR Springen (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Eregalerijen

De winnaars en hun paarden worden opgenomen in de Eregalerijen met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier) en Springen sinds 1895 (klik hier).

 

Programma  

Het geplande programma in het kort: 

 

  • 08:00-12:30 uur, dressuur: klasse B en L twee ringen outdoor; klasse M tot en met ZZ-Licht één ring outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard;
  • 14:30-17:00 uur, springen: klasse BB tot en met ZZ twee parcoursen outdoor; aansluitend prijsuitreiking te paard.

 

Inschrijven   

De inschrijving sluit op 30 mei. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- per proef of parcours en dient contant betaald te worden op de wedstrijddag. Klik hier voor het programma. Deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis aanmelden op www.militaireruitersport.nl) en kunnen zich met een KNHS-inschrijfformulier aanmelden via nmk.secretariaat@gmail.com onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel. De startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl.

 Huzaar Maarten Wenting prolongeerde vorig jaar de titel Militair Kampioen Dressuur, die hij in 2015 en 2016 won met Domino Day