3 juni 2020  
Uitnodiging oefencross Dijkgatbos

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 26 juni 2020 vindt een oefencross plaats in het Dijkgatbos in Wieringerwerf ter voorbereiding op het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport Eventing op 3 oktober (klik hier). Deze oefencross staat alleen open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen, reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden die lid zijn van de MRV.  

 

Voorafgaand aan de oefencross wordt een springparcours afgelegd met keuze uit de spronghoogtes 40-50, 60-70 of 80-90 cm. De oefencross bestaat uit natuurlijke hindernissen op 60 of 80 cm; combinaties mogen zelf de hoogte kiezen. Indien gewenst is tijdwaarneming mogelijk; er wordt geen klassement opgemaakt. Deelnemers kunnen van tevoren met Ritmeester der Cavalerie b.d. Albert Lebon het crossparcours verkennen.

 

De oefencross vindt plaats op de Noorderdijkweg 23a in Wieringerwerf. De kosten bedragen €25 per combinatie. Deelnemers dienen startgerechtigd te zijn in eventingklasse B of het Militair Ruiterbewijs in Zilver te hebben behaald en in het bezit te zijn van beenbeschermers, een bodyprotector en een goedgekeurde cap. Kijk op www.knhs.nl welke informatie in verband met het coronavirus vereist is om deel te kunnen nemen. Uiteraard gelden voor deelnemers ook de voorschriften van het RIVM.

 

Geïnteresseerden kunnen zich tot 15 juni aanmelden bij Adjudant-onderofficier der Koninklijke Marechaussee Nadine Mulder, onder vermelding van rang, naam, paardnaam en spronghoogte (klik hier).

 

 

 Huzaar Frank van den Tweel, sinds 2006 ruiter bij het Cavalerie Ere-Escorte, behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2007, Zilver in 2010 en Goud in 2017