8 mei 2020  
Nieuwe data Militaire Kampioenschappen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Dressuur en Springen 2020 en het NMKR Eventing 2020 zijn, in overleg met het Bureau Internationale Militaire Sport en onder voorbehoud van coronamaatregelen, opnieuwd gepland:

 

  • het NMKR Dressuur en Springen wordt verplaatst naar vrijdag 4 september 2020 op Stal Groenendaal in Bunschoten
  • het NMKR Eventing wordt verplaatst naar zaterdag 3 oktober 2020 op de Stiftse Uiterwaarden in Ophemert.

 

Dressuur

Het NMKR Dressuur wordt verreden in de klassen B tot en met ZZ-Licht. In iedere klasse worden twee proeven gereden. De Militair Kampioen Dressuur is de actief dienende militair of reservist met het hoogste gemiddelde van de twee proeven vanaf klasse M1 (eventueel in handicap).

 

Springen

Het NMKR Springen wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ. Per combinatie worden twee parcoursen gereden: bij BB-B twee klassieke parcoursen direct op stijl; bij L-ZZ eerst een tweefasenparcours, gevolgd door een klassiek parcours direct op tijd. De Militair Kampioen Springen is de actief dienende militair of reservist met de hoogste gemiddelde plaatsing over twee parcoursen vanaf klasse M (eventueel in handicap).

 

Prestaties op het NMKR Springen tellen mee voor het behalen van het Militair Ruiterbewijs in Zilver (klik hier). 

 

Eventing

Het NMKR Eventing wordt verreden in de klassen B tot en met M. Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn. Naast de KNHS-rubrieken B, L en M is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) op niveau B uit te komen, waarbij de onderdelen qua spronghoogte, beoordeling en puntentelling gelijk zijn aan klasse B. De vereiste hiervoor is het Militair Ruiterbewijs in Zilver. De Militair Kampioen Eventing is de actief dienende militair of reservist met de hoogste plaatsing vanaf klasse L (eventueel in handicap).

 

Prestaties op het NMKR Eventing tellen mee voor het behalen van het Militair Ruiterbewijs in Goud (klik hier).

 

Deelname en inschrijving

De Nationale Militaire Kampioenschappen worden georganiseerd conform de KNHS-reglementen en staan open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen, reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden, die lid zijn van de MRV.

De inschrijving voor deze kampioenschappen is nog niet geopend; hiervoor zullen te zijner tijd afzonderlijke berichten volgen met aanvullende details over de programma's.

 Opperwachtmeester Chantal Hendriks-Gommans kwam in 2019 met Carissimo Z uit op het NMKR/Dressuur (klasse M1), het NMKR/Springen (klasse L) én het NMKR/Eventing (klasse B)