3 maart 2020  
Crosstraining Maarsbergen en NK Jachtpaarden

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 11 april 2020 wordt het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing verreden op Landgoed Maarsbergen. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met de Maarsbergen Horse Trials, onder auspiciën van het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS).

 

Naast het kampioenschap is dit de eerste van drie eventingwedstrijden waar dit jaar het Militair Ruiterbewijs in Goud kan worden behaald. De inschrijving opende op 7 februari (klik hier) en loopt hard; tot 27 maart zijn er 20 plaatsen voor militaire leden van de MRV gereserveerd. In samenhang met deze wedstrijd stelt de MRV het volgende bekend.

 

Crosstraining op Landgoed Maarsbergen

Ter voorbereiding op het NMKR Eventing organiseert de MRV op donderdag 19 maart 2020 vanaf 09.00 een crosstraining op Landgoed Maarsbergen.

 

Deze bestaat uit een parcoursverkenning te paard plus oefening hoe de individuele hindernissen in de cross optimaal genomen kunnen worden. De training wordt gegeven door Ritmeester der Cavalerie bd Albert Lebon, meervoudig Nationaal Militair Kampioen Eventing en Springen en technisch adviseur op de Manege Korps Rijdende Artillerie.

 

Net als op de wedstrijd moeten deelnemers minimaal startgerechtigd zijn in eventing klasse B of het Militair Ruiterbewijs in Zilver hebben behaald, en zijn een bodyprotector en goedgekeurde cap verplicht. De kosten bedragen €10 per paard; deelnemers kunnen zich tot vrijdag 13 maart aanmelden bij Wachtmeester der Koninklijke Marechaussee Daphne Mol, onder vermelding van het ervaringsniveau in eventing of springen (klik hier).

 

Zes plaatsen op NK Jachtpaarden 2020

Op 27 november 2019 vond een slipjacht plaats op de Leusderheide, waarbij werd herdacht dat de KNJV 100 jaar eerder werd opgericht door leden van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging - de voorganger van het KMSV-Fonds en de MRV. In vervolg hierop biedt het bestuur van de Stichting NK Jachtpaarden de MRV zes plaatsen aan op het NK Jachtpaarden 2020, dat wordt verreden op 18 april 2020 op Landgoed De Valouwe in Ede.

 

De plaatsen worden aangeboden aan zes militaire leden van de MRV die de cross van het NMKR Eventing 2020 uitrijden met minimaal 1 winstpunt en het hoogst geplaatst zijn in klassen B, L en M gecombineerd. Geïnteresseerden dienen zich uiterlijk zondag 12 april aan te melden, daags ná de wedstrijd op zaterdag 11 april. De kosten bedragen €100 per ruiter en worden eenmalig gesponsord door de MRV.

 

Klik hier voor meer informatie over het NK Jachtpaarden en hier voor het vraagprogramma en de deelnamevoorwaarden (voor de MRV vervalt §2b-c). Deelnemers starten in koppels van twee; bij overinschrijving worden de plaatsen door de wedstrijdcoördinator toegewezen. Kwalificerende leden van de MRV kunnen zich tot 12 april 18.00 hier aanmelden.

 

Klik hier om je aan te melden voor het NMKR Eventing 2020.

 Ritmeester Albert Lebon won viermaal het NMKR Eventing en achtmaal het NMKR Springen; hier in 2016 met Woodfield Alight op Landgoed Maarsbergen