7 februari 2020  
Inschrijving NMKR Eventing 2020 opent morgen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Morgen, zaterdag 8 februari om 10.00 uur, opent de inschrijving voor het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing 2020, dat op zaterdag 11 april wordt verreden op Landgoed Maarsbergen.

 

Eventing (oorspronkelijk: military) is de meest allround vorm van hippische sport en vindt zijn oorsprong in wedstrijden ter selectie van het beste officiersdienstpaard. Bij eventing presteren ruiter en paard in een uit drie disciplines samengestelde wedstrijd: dressuur, springen en een cross-country. De cross gaat over een parcours van enkele kilometers met ca. 25 vaste hindernissen. Met name de cross vraagt optimale samenwerking tussen ruiter en paard, waarbij wederzijds vertrouwen de basis vormt.

 

KNHS-rubrieken B, L en M

Het NMKR Eventing wordt georganiseerd onder auspiciën van het Bureau Internationale Militaire Sport door de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) in samenwerking met de Maarsbergen Horse Trials, een van de mooiste eventingwedstrijden van Nederland. Deelnemers in B, L en M dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn.

 

Onderlinge militaire rubriek B

Naast de KNHS-rubrieken B, L en M is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in een separate onderlinge wedstrijd(rubriek) op niveau B uit te komen, waarbij de onderdelen qua spronghoogte, beoordeling en puntentelling gelijk zijn aan klasse B. De vereiste hiervoor is het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Programma

Zaterdag 11 april: dressuur, springen en cross klasse in de klassen B, L en M; aansluitend prijsuitreiking alle klassen. Bij deze wedstrijd is het onderdeel dressuur verplicht.

 

Aanmelden, deadline, uitslagen

Klik hier om je aan te melden (niet via mijnKNHS). Vermeld: naam ruiter en paard, klasse, KNHS-combinatienummer of 'onderlinge rubriek', rang en wapen of dienstvak. Er zijn 20 plaatsen voor militaire ruiters. Vraagprogramma, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.knhs.nl en www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit op 27 maart. Bij de uitslag wordt rekening gehouden met de regels van de MRV (klik hier).

 

Militair Ruiterbewijs in Goud 

Prestaties in de KNHS- en de onderlinge wedstrijd(rubrieken) tellen mee voor het Militair Ruiterbewijs in Goud.

 

Klik:

  • hier voor alle Militair Kampioenen Eventing sinds 1903
  • hier voor de regels voor het Militair Ruiterbewijs in Goud
  • hier voor een gopro-opname van de cross (klasse L).

 

Ritmeester (R) der Cavalerie bd jhr ir Maurits van der Goes, voorzitter Stichting Maarsbergen Horse Trials: ‘Allereerst complimenten aan wachtmeester Erwin Wellner, die vorig jaar het kampioenschap heeft georganiseerd met een unieke cross door de uiterwaarden. Maarsbergen gaat dit jaar nóg een niveau omhoog. We starten 4 april met de Hunter Trials van de KNJV; dan 11 april de nationale wedstrijd in B+L+M en het NMKR/Eventing; en tot slot van 18 tot en met 21 juni de internationale CCI2*, CCI3* en, voor het eerst, CCI4*. Daarmee bereikt Maarsbergen bijna het niveau van de Military Boekelo. Sinds vorig jaar komt CCI1* overeen met klasse M en CCI2* met Z, dus we bieden met B tot en met CCI4* nu het complete spectrum aan. En militairen blijven van harte welkom!’.

 

 Huzaar Jan Verhagen werd in 1970, exact 50 jaar geleden, op Militair Ruitersportcentrum Marcroix in Amersfoort met Shannon Shamrock Militair Kampioen Samengestelde Wedstrijd (thans Eventing)