27 februari 2020  
Nieuwe zoekfunctie ontsluit militaire ruitersport

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard! (MRV) opent een nieuwe zoekfunctie. Deze maakt het mogelijk om meer dan 130 jaar militaire ruitersport te doorzoeken.

 

Tot dusverre zijn er ruim 500 nieuwsberichten gepubliceerd, elk met andere content en een andere afbeelding. Al die berichten staan in de nieuwsbank; de afbeeldingen roteren in de fotocarrousel. De zoekfunctie maakt al die content doorzoekbaar. Hierdoor wordt het eenvoudig om te navigeren naar:

 

 

De website, nieuwsbank, fotocarrousel en zoekfunctie illustreren de militaire ruitersport in alle dimensies:

 

  • ruiters van alle krijgsmachtdelen (Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, Koninklijke Luchtmacht en Koninklijke Marechaussee), regionale afdelingen, gelieerde en geassocieerde organisaties
  • die participeren in vele hippische disciplines, waarvan sommige alleen in militair verband worden beoefend: Militair Ruiterbewijs, rally's, ere-escortes, dressuur, springen, slipjachten, bereden wapenvaardigheid, military / eventing en de moderne vijfkamp
  • van 1886 (de oprichtingsdatum van de voorganger van de MRV, de Koninklijke Militaire Sportvereeniging) tot nu.

 

Heb je nog nooit met een foto in een bericht gestaan? De MRV nodigt alle leden die het Militair Ruiterbewijs standaard, in Zilver of Goud hebben behaald, Militair Kampioen of bestuurslid van (een afdeling van) de MRV of een gelieerde of geassocieerde organisatie zijn (geweest) om foto's aan te leveren. Ook afbeeldingen uit de oude doos zijn welkom.

Een voorwaarde is dat het formaat in de carrousel past (portrait, geen landscape) en dat de ruiter in correct tenue en houding is afgebeeld. Raadpleeg hiervoor de etiquette voor de bereden militair.

 

In 2018 is de privacywetgeving AVG in werking getreden. De MRV heeft destijds gecommuniceerd hoe zij hiermee omgaat (klik hier) en een paragraaf opgenomen in het Huishoudelijk Reglement. Staat je foto op de website, maar wil je die niet langer gepubliceerd zien? Stuur dan een bericht naar redactie@militaireruitersport.nl.

 

Veel kijkplezier op www.militaireruitersport.nl!

 Een van de oudst bekende foto's uit de militaire ruitersport: luitenant Toon van Gellicum, Militair Kampioen Springen 1901, met Butterfly in attila over de hindernis op het Concours Hippique van Breda in 1905