17 april 2019  
Inschrijving springwedstrijd ’t Harde open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De inschrijving voor de derde wedstrijd van de militaire springcompetitie 2019 is open. Deze wordt op zaterdag 11 mei 2019 verreden op de Manege Korps Rijdende Artillerie in ' t Harde.

 

Militaire springcompetitie 2019

De nieuwe militaire springcompetie van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) is op woensdag 14 november 2018 van start gegaan en wordt verreden over de volgende zes wedstrijden:

 

  • woe 14 november 2018: Ankerhal in Saasveld (klik hier voor verslag)
  • do 7 maart 2019: Manege De Schutskooi in Berlicum
  • za 11 mei: Manege Korps Rijdende Artillerie in ’t Harde
  • za 6 juli 2019: Manege Middenhof in Maassluis
  • zo 8 september 2019: Militair Ruitersportcentrum Marcroix in Amersfoort.
  • wo 4 december 2019: Ankerhal in Saasveld.

 

Deze worden individueel geopend. Uit de militaire springcompetitie komt één winnaar voort uit de klassen B t/m ZZ. Er wordt gestreden om een historische wisseltrofee en andere mooie prijzen. 

 

De springwedstrijd in 't Harde is een officiële open KNHS-wedstrijd die wordt verreden conform het wedstrijdreglement springen van de KNHS (klik hier). Voor de militaire springcompetitie gelden de aanvullende regels van de MRV (klik hier). Klik hier voor de regels van de militaire Springcompetitie.

 

Er kunnen twee parcoursen worden gereden, waarvan alleen het eerste parcours telt voor winstpuntenregistratie. Het is een open wedstrijd waar iedereen kan starten. Er zal een aparte prijsuitreiking zijn voor de militairen naast de reguliere prijsuitreiking per klasse. 

 

KNHS-rubrieken: BB, B, L, M, Z, ZZ

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs (klik hier) kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).

 

Aanmelden, startlijsten en uitslagen

Aanmelden kan via mijn KNHS vanaf 9 april 2019. De inschrijving sluit zondag 5 mei. Verder zal er op locatie worden gewerkt met een vrije inschrijving via een bord. Vermeld bij de inschrijving rang, wapen, dienstvak en krijgsmachtdeel. 

 

De wedstrijd wordt verreden op de manege van het Korps Rijdende Artillerie op de Luitenant-kolonel Tonnetkazerne, Eperweg 142 in ’t Harde. Bezoekers zonder Defensiepas dienen aangemeld te worden via manegekra@outlook.com.

 

Naast de KNHS-rubrieken is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in de rubriek BB te starten. Zij kunnen zich aanmelden via manegekra@outlook.com. Vermeld ook hier rang, wapen, dienstvak en krijgsmachtdeel.

 

Op de hoogte via Facebook

Meld je aan op Facebook bij de besloten groep ‘Militaire Springcompetitie' om op de hoogte te blijven over de springcompetitie.

 

Stuur voor vragen een mail naar de tweede wedstrijdcoördinator van de MRV, Eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee Demelza Cannemeijer-Goossens (klik hier).

 Luitenant Thomas Hopman, commandant eerste peloton Cavalerie Ere-Escorte, behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2002 en Zilver op het Nationaal Militair Kampioenschap (NMKR) Eventing 2003; hier met Lavender op het NMKR Springen 2017