10 maart 2017  
KMSV-Fonds sponsort Maarsbergen Horse Trials

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds sponsort in 2017 de Maarsbergen Horse Trials.

 

Maarsbergen Horse Trials, voorheen Eventing Maarsbergen, is de nieuwe naam voor de op Landgoed Maarsbergen georganiseerde wedstrijden waarmee sinds 2002 ook het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Eventing wordt gecombineerd.

 

Onder de nieuwe naam worden dit jaar georganiseerd:

 

  • vr 17 en za 18 maart: Compact Outdoor Eventing
  • vr 14 en za 15 april: Maarsbergen National Horse Trials (klassen B, L, M), tevens NMKR Eventing (klik hier)
  • do 29 en vr 30 juni, za 1 juli: Maarsbergen International Horse Trials (klassen CIC*, CCI*, CIC**, CCI** en CCIP*), tevens Grote Prijs van Maarsbergen, landelijk springen.

 

Tijdens de internationale editie wordt het aantal klassen dit jaar uitgebreid van drie naar vijf. Hiervoor sponsort het KMSV-Fonds een nieuwe vlaggenset voor de hindernissen in de cross.

 

In 2015 kende het KMSV-Fonds de KMSV-Beker toe aan alle vrijwilligers van Eventing Maarsbergen wegens het leveren van een inspirerende prestatie op hoog niveau, door een van de mooiste, professioneel georganiseerde jaarlijkse eventingwedstrijden (een van oorsprong militaire discipline) op de nationale en internationale kalender op te bouwen.

 

Het KMSV-Fonds komt voort uit de in 1886 opgerichte Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), de voorganger van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!'. De KMSV was de eerste landelijke hippische organisatie in Nederland en stond aan de wieg van o.a. endurance, eventing, de moderne vijfkamp, NOC*NSF en de KNHS.

 

Het KMSV-Fonds stelt zich ten doel de beoefening van de rijkunst en de ruitersport door militairen te bevorderen en financieel te steunen. Het Fonds verleent op aanvraag (een bescheiden) financiële ondersteuning aan van jaar tot jaar verschillende initiatieven in de militaire ruitersport.

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport. Donateurs van het KMSV-Fonds worden op de website vermeld (klik hier).

 Overste jhr Jaap Boreel is als arts verbonden aan de Maarsbergen Horse Trials en nam vorig jaar ook zelf deel aan het op Landgoed Maarsbergen georganiseerde Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport: Eventing