1 mei 2015  
Eventing Maarsbergen wint KMSV-Beker 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het bestuur van het KMSV-Fonds heeft besloten om de KMSV-Beker dit jaar toe te kennen aan de organisatie van Eventing Maarsbergen.

 

De beker en bijbehorende persoonlijke oorkondes zullen worden uitgereikt na de prijsuitreiking van het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing op 30 mei, dat wordt georganiseerd in combinatie met Eventing Maarsbergen.

 

De zilveren KMSV-Beker stamt uit de periode van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV, sinds 1886), waaruit in 1953 het KMSV-Fonds en in 1956 de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) zijn ontstaan.

 

De ruiters van de KMSV behaalden destijds aanzienlijke successen op de Olympische Spelen. In totaal wonnen twaalf  militaire ruiters negen Olympische medailles: vijf goud, drie zilver en één brons; zeven voor eventing, één voor springen en één voor dressuur (waarbij cf. NOC*NSF een medaille in teamverband éénmaal telt) (klik hier). 

 

De KMSV-Beker werd in 1928 gewonnen door het Regiment Huzaren van Boreel en eerder dit jaar overgedragen aan het KMSV-Fonds om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot prestaties op hoog niveau.

 

De beker wordt dit jaar toegekend aan alle vrijwilligers van Eventing Maarsbergen wegens het leveren van een inspirerende prestatie op hoog niveau, door een van de mooiste, professioneel georganiseerde jaarlijkse eventingwedstrijden (een van oorsprong militaire discipline) op de nationale en internationale kalender op te bouwen, van klasse B tot en met CIC**, waarvan in 2002 het Nationaal Militair Kampioenschap Eventing de nucleus is geweest en nog steeds een zichtbaar bestanddeel is. 

 

De vrijwilligers zijn (in alfabetische volgorde): Luitenant-kolonel der Huzaren b.d. Doug Alexander, Kapitein van het Korps Commandotroepen b.d. Jack Bakker, Diana van Brummelen, Renate Domburg, Miriam van Duuren-Heijmeijer, Antoinette de Gijzel, jhr Aert van der Goes, Ritmeester (R) der Huzaren b.d. jhr ir Maurits van der Goes, jhr Willem van der Goes, Eerste luitenant (R) der Huzaren b.d. mr Willemina van der Goes-Petter, Rien de Greef, Arjan Hamoen, Ritmeester (R) der Huzaren John Kapteijn, mr Jan Klep, Lorenzo de Kroon, Olav Loeber, Wachtmeester (R) der Huzaren b.d. jhr Tim op ten Noort, Kiek van Ogtrop, Eerste luitenant (R) der Huzaren ing Anteun Oosterhoff, jkvr Cornelie Petter-Godin de Beaufort, drs Marlies Reibestein-van der Brug, Jacco Roelofsen, drs Harold van Rossem, Eerste luitenant (R) der Huzaren b.d. jhr ir Albert Sandberg, jkvr Ghislaine Sandberg-Wittert van Hoogland, Herman Schuitema, Diana Schwab, Ritmeester (R) der Huzaren drs Antoon Splinter, drs Mela Splinter, Karin Teengs Gerritsen, Paul Tonino, Kapitein (R) van de Militaire Administratie (VK) Sherri Took, Philip Wenting, Korporaal 1 (R) der Huzaren Ryklef Westra en Anja Zandbergen.

 

Luitenant-kolonel der Cavalerie Engelbert van der Hoog, voorzitter KMSV- Fonds: 'Wat roept meer herinnering op dan de zilveren KMSV-Beker uit de tijd van Olympische successen? Met deze uitreiking slaan wij een brug tussen de militaire ruitersport van toen en nu, met als voornaamste doel ook huidige prestaties te prijzen. Daarvoor komen niet alleen prestaties in het zadel in aanmerking. In dit geval gaat het om de complete organisatie van Eventing Maarsbergen. Proficiat!'.

 

De KMSV-Beker kan jaarlijks worden toegekend op voordracht van leden van de MRV of op initiatief van het bestuur van het KMSV-Fonds. Na de oproep op 14 februari werden verschillende nominaties ontvangen, waaruit het bestuur Eventing Maarsbergen heeft geselecteerd. 

 

Klik hier voor meer informatie over het KMSV-Fonds en de illustere geschiedenis van de militaire ruitersport.

 De KMSV-Beker kan eenmaal per jaar worden toegekend voor aansprekende prestaties in of voor de militaire ruitersport en wordt dit jaar toegekend aan de organisatie van Eventing Maarsbergen