8 december 2023  
KMSV-Fonds vraagt om nominaties KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het KMSV-Fonds nodigt de leden van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) uit om kandidaten voor de KMSV-Beker voor te dragen.

 

De KMSV-Beker dient om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot en waarderen voor prestaties op hoog niveau. De beker kan worden toegekend op nominatie van leden van de MRV of op voordracht van het bestuur van het KMSV-Fonds, indien het bestuur van mening is dat er inspirerende prestaties op hoog niveau zijn geleverd.

De zilveren beker stamt uit de periode van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), waaruit na WO II het KMSV-Fonds en de MRV zijn ontstaan. De beker werd destijds vervaardigd door Koninklijke Begeer en aangeboden door Generaal-majoor der Cavalerie Gerrit Maris, destijds voorzitter KMSV, KNHS én FEI (Fédération Equestre Internationale).

 

De KMSV-Beker werd in 1928 gewonnen door het 4e Halfregiment Huzaren en verbleef sindsdien bij het Regiment Huzaren van Boreel, dat de beker in 2015 heeft overgedragen aan het KMSV-Fonds om deze weer ten dienste te stellen van de militaire ruitersport.

Sinds de reactivering in 2015 werd de KMSV-Beker gewonnen door:

 

2023 geen winnaar
2022 Eerste luitenant (R) der Cavalerie bd Willemina van der Goes-Petter

2021

geen winnaar
2020 Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof
2019 Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas
2018 alle vrijwilligers van de Militaire Prestatietocht te Paard
2017

geen winnaar

2016 Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder
2015

alle vrijwilligers van de Maarsbergen Horse Trials.

 

Nominaties voor toekenning in 2024 kunnen tot 31 december 2023 schriftelijk onderbouwd worden ingediend bij de Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 Overste Frans baron van Heemstra won exact 120 jaar geleden, in 1903, als luitenant met het paard Flamingo de Wedstrijd Beste Officiersdienstpaard, de voorloper van het Defensiekampioenschap Eventing; daarmee staat hij als eerste in de Eregalerij Eventing (sinds 1903)