12 september 2022  
Majoor Hoogsteder wint NMKR Dressuur

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Vrijdag werd in Bunschoten het Nationaal Militair Kampioenschap Ruitersport (NMKR) Dressuur 2022 verreden. De Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) organiseerde dit in samenwerking met het Bureau Internationale Militaire Sport (BIMS). Het NMKR Dressuur werd gewonnen door Majoor-vlieger van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder met Gauttier P. Het NMKR Springen vond dit jaar helaas niet plaats wegens het beperkte aantal inschrijvingen.  

 

De kampioen en zijn paard zijn opgenomen in de Eregalerij met alle Militair Kampioenen Dressuur sinds 1923 (klik hier). Het Kampioenschap Dressuur werd bepaald in de klassen M1-ZZL in handicap. De drie beste combinaties in het M1-ZZL zijn:

 

  1. Majoor-vlieger van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder met Gauttier P
  2. Eerste luitenant van de Koninklijke Luchtmacht Femke Hoekstra met Haliki
  3. Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog met Dolando.

 

Bij de dressuur ging de aanmoedigingsprijs voor een veelbelovende combinatie in de klasse B en L1 naar Eva Meijer. 

 

Majoor van de Koninklijke Luchtmacht jkvr.drs. Cornelie op ten Noort, wedstrijdcoördinator MRV: 'Het was een mooie dag met hoogstaande dressuursport, enthousiaste deelnemers, vrijwilligers en toeschouwers. We hopen van harte dat in 2023 het NMKR Springen weer doorgang vindt met de rubriek Teamspringen en een wisseltrofee van de MRV. 

 

Ik wil Stal Groenendaal bedanken voor het gebruik van de accommodatie en haar diensten. Tevens wil ik Monique Verhagen in het bijzonder bedanken voor haar meedenken en inzet bij het secretariaat. En daarnaast ook veel dank aan de vrijwilligers die deze dag mogelijk hebben gemaakt. Zonder hun hulp was het niet zo een mooie dag geweest'.

 

De complete uitslagen worden gepubliceerd op www.startlijsten.nl. Het bestuur van de MRV feliciteert alle ruiters met de behaalde resultaten.

 



Majoor Edwin Hoogsteder won het Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur 2022 met Gauttier P