9 december 2022  
KMSV-Fonds vraagt om nominaties KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Het KMSV-Fonds nodigt de leden van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) uit om kandidaten voor de KMSV-Beker voor te dragen.

 

De KMSV-Beker dient om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot en waarderen voor prestaties op hoog niveau. De beker kan worden toegekend op nominatie van leden van de MRV of op voordracht van het bestuur van het KMSV-Fonds, indien het bestuur van mening is dat er inspirerende prestaties op hoog niveau zijn geleverd.

De zilveren beker stamt uit de periode van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), waaruit na WO II het KMSV-Fonds en de MRV zijn ontstaan. De beker werd destijds vervaardigd door Koninklijke Begeer en aangeboden door Generaal-majoor der Cavalerie Gerrit Maris, destijds voorzitter KMSV, KNHS én FEI (Fédération Equestre Internationale).

 

De KMSV-Beker werd in 1928 gewonnen door het 4e half Regiment Huzaren en verbleef sindsdien bij het Regiment Huzaren van Boreel, dat de beker in 2015 heeft overgedragen aan het KMSV-Fonds om deze weer ten dienste te stellen van de militaire ruitersport.

Sinds de reactivering in 2015 werd de KMSV-Beker gewonnen door:

 

  2015 alle vrijwilligers van de Maarsbergen Horse Trials

  2016

Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder
  2017 geen winnaar
  2018   alle vrijwilligers van de Militaire Prestatietocht te Paard
  2019  Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica van Huis-Kortekaas
  2020

Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof

  2021 geen winnaar
  2022 Eerste luitenant (R) der Cavalerie bd Willemina van der Goes-Petter.

 

Nominaties kunnen tot 31 december 2022 schriftelijk onderbouwd worden ingediend bij de Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 Kolonel jhr. Eric von Wrangel auf Lindenberg, hier in 1886 in de rang van Tweede luitenant, trad 125 jaar geleden, in 1897, als Ritmeester toe tot het bestuur van de KMSV