6 augustus 2021  
Koninklijke Marechaussee organiseert 6e outdoor

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 11 september 2021 organiseert de wedstrijdcommissie van de Koninklijke Marechaussee  een militaire outdoorwedstrijd onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV), conform de KNHS-reglementen en de dan geldende coronamaatregelen. Klik hier voor de wedstrijdposter.

 

Deze wedstrijd staat alleen open voor actief dienende en voormalige beroepsmilitairen, reservisten, personeel van het Koninklijk Staldepartement, civiele medewerkers van Defensie en overige geüniformeerden die lid zijn van de MRV.  

 

De wedstrijd vind plaats op Manege Middenhof in Maassluis en bestaat uit dressuur, springen en een nieuwe discipline tijdens deze outdoor: een derby. De derby is toegevoegd omdat steeds meer militairen geïnteresseerd zijn in de eventingsport.

 

Dressuur: B, L1, L2, M1, M2, Z1 en Z2

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn. In de KNHS-rubrieken B-Z2 kunnen twee dressuurproeven voor winstpunten gereden worden. Om in aanmerking te komen voor beste militaire combinatie dient de combinatie twee proeven te rijden in dezelfde klasse en te starten in de hoogste klasse waarin deze startgerechtigd is. 

 

Springen: BB, B, L, M, Z en ZZ

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn. In de KNHS-rubrieken B-ZZ wordt voor winstpunten gereden. Er is ook een mogelijkheid om twee parcoursen in dezelfde klassen voor puntenregistratie te rijden. Om in aanmerking te komen voor beste militaire combinatie dient de combinatie twee parcoursen te rijden in dezelfde klasse en te starten in de hoogste klasse waarin deze startgerechtigd is.  

 

Derby: BB, B/L en M/Z

Nieuw dit jaar tijdens deze editie is de derby. Deze bestaat uit een springparcours met een aantal natuurlijke hindernissen verwerkt in het springparcours. Deze derby is niet voor winstpunten. Deelnemers hoeven niet in het bezit te zijn van een geldige startpas. Er zijn drie rubrieken: BB 60/80 cm, B/L 90/100 cm en M/Z 110/120 cm.

 

Niet-startgerechtigde deelnemers

Naast de KNHS-rubrieken is het voor (militaire) ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om uit te komen in klasse BB, zowel laag (60 cm) als hoog (80 cm).

 

Prijzen

Per rubriek worden er geldprijzen met rozetten en extra prijzen voor de beste militaire combinatie uitgereikt. Bij te weinig deelnemers zullen er rubrieken worden samengevoegd. De prijzen zullen zo snel mogelijk na de gereden rubriek worden uitgereikt in verband met de geldende coronamaatregelen.

  

Programma 

Het geplande programma in het kort: 

 

-        09:30 uur: aanvang dressuur

-        12:00 uur: aanvang springen

-        14:30 uur: aanvang derby

-        17:00 uur (schatting): einde.

 

Aanmelden, startlijsten en uitslagen

Neem voor nadere informatie en aanmelden contact op met Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Stephanie Gog onder vermelding van rang, wapen of dienstvak en krijgsmachtdeel (klik hier). Het inschrijfgeld bedraagt €12,50 per proef. Militaire deelnemers dienen lid te zijn van de MRV (gratis aanmelden op www.militaireruitersport.nl). De startlijsten en uitslagen worden ongeveer twee dagen van tevoren gepubliceerd op www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit op 5 september 2021. Klik hier voor het vraagprogramma.

 

Militair Ruiterbewijs in Zilver

Conform de regels voor het Militair Ruiterbewijs kwalificeren ruiters die het Militair Ruiterbewijs hebben behaald en op deze wedstrijd (de equivalent van) een winstpunt in B springen of hoger behalen voor het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ). Wie in aanmerking wil komen voor MRbZ dient zich hiervoor vooraf aan te melden. Kijk voor meer informatie op www.militairruiterbewijs.nl.

 Wachtmeester Rick van Hout, hier tijdens de 5e editie van de Outdoor in 2019, behaalde het Militair Ruiterbewijs in 2009, Zilver in 2013 en Goud in 2018