24 april 2021  
Save the date: 23 oktober galafeest MRV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vandaag is het exact 135 jaar geleden dat, op 24 april 1886, de voorganger van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV) en het KMSV-Fonds werd opgericht: de Koninklijke Militaire Sportvereeniging, 's lands eerste landelijke hippische organisatie.

Daarmee bestaat niet alleen de militaire ruitersport, maar in bredere zin de hele hippische sport in Nederland vandaag 135 jaar. De MRV zelf bestaat deze maand 65 jaar en viert haar 13e lustrum.

 

Dat mag gevierd worden!

 

In de aanname dat de coronamaatregelen tegen die tijd zijn verminderd, plant de MRV daarom over een half jaar, op zaterdag 23 oktober 2021, een galafeest voor alle leden en enkele speciale gasten, inclusief partners.

 

Het gala begint met een ontvangst, gevolgd door een diner en feest op de Koninklijke Industrieele Groote Club op de Dam in Amsterdam. Het tenue is AT (avondtenue), GLT (gelegenheidstenue) of black tie voor heren en AT, GLT, cocktail of lang voor dames.

 

Het aantal plaatsen bedraagt 100; de kosten bedragen naar verwachting €100 per persoon. Het programma en menu worden binnenkort in een speciaal nieuwsbericht bekendgesteld. Dan wordt ook de inschrijving geopend.

 

Om het financiële risico te minimaliseren zal om vooruitbetaling worden verzocht. Mocht het gala door de coronamaatregelen niet kunnen plaatsvinden, dan wordt het inschrijfgeld gerestitueerd.

 

Het galacomité bestaat uit Majoor van de Koninklijke Luchtmacht Cornelie op ten Noort en Majoor (R) der Huzaren Elias Woudenberg. Vrijwilligers die het comité willen versterken zijn van harte welkom (klik hier).

 

Kortom, noteer alvast met potlood:

 

  • za 23 oktober 2021 galafeest 135 jaar (militaire) ruitersport in Amsterdam!

 

 Kolonel Frederik Ypey werd op 24 april 1886, vandaag 135 jaar geleden, benoemd als eerste voorzitter van 's lands eerste landelijke hippische organisatie: de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), waaruit de MRV, de KNHS en vele andere organisaties zijn ontstaan