2 juni 2013  
Cavalerie wint opnieuw het NMK Eventing

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op vrijdag 31 mei en zaterdag 1 juni werd op Landgoed Maarsbergen het Nationaal Militair Kampioenschap (NMK) Eventing 2013 verreden, onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging ‘Te Paard!’ (MRV). Eventing (ook Samengestelde Wedstrijd, vroeger Military genoemd) bestaat uit dressuur, springen en een cross-country. Het NMK Eventing 2013 werd gewonnen door Huzaar I (R) Camiel van Ulden met Bravour.  

 

Het NMK Eventing werd dit jaar opnieuw georganiseerd in combinatie met Eventing Maarsbergen. Het parcours wordt ieder jaar mooier en het aantal deelnemers groeit explosief: dit jaar 500 deelnemers tot en met het internationale CIC**-niveau. Het bestuur van de MRV prijst zich gelukkig ook dit jaar weer haar kampioenschap te hebben kunnen combineren met één van de mooiste eventingwedstrijden die in Nederland worden georganiseerd. 

 

Klik hier voor de hindernissen in de cross-country op spronghoogte Klasse B. Alle hindernissen zijn afgelopen winter en voorjaar gebouwd door een team vrijwilligers, waaronder leden van de MRV. 

 

Uitslagen 

Het deelnemersveld van het NMK Eventing bestond uit ruim 20 deelnemers uit alle krijgsmachtdelen plus politie. De beste drie per categorie: 

 

      Klasse M + L (in handicap)   

  1. Huzaar 1 (R) Camiel van Ulden met Bravour
  2. Korporaal 1 der Cavalerie Renske Dost met Mister John James
  3. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Nienke Buiskool met Balouca.

 

      Klasse B + zonder startkaart (in handicap)  

  1. Brigadier van Politie Ingrid Schuitemaker-Tijms met Zocraat
  2. Eerste luitenant (R) der Huzaren Elias Woudenberg met Zires
  3. Wachtmeester 1 der Koninklijke Marechaussee Evelien Giesen met Amy.

 

Trofeeën 

De ‘Van Diepenbrugge’-trofee voor de beste militaire ruiter over alle drie onderdelen dressuur, springen en cross (alle rubrieken gecombineerd) werd behaald door Huzaar I (R) Camiel van Ulden met Bravour. De ‘Aert van der Goes’-trofee voor de beste geüniformeerde ruiter over de onderdelen springen en cross (alle rubrieken gecombineerd) werd behaald door Wachtmeester I der Koninklijke Marechaussee Evelien Giesen met Amy.

 

Militair Ruiterbewijs in Goud 

Geüniformeerde ruiters met een Militair Ruiterbewijs die aan de daarvoor geldende eisen voldoen kunnen het Militair Ruiterbewijs in Zilver of Goud behalen op basis van prestaties in het NMK Eventing of een andere door de Stichting Militair Ruiterbewijs erkende, onder auspiciën van de MRV georganiseerde onderlinge militaire eventingwedstrijd. Het Militair Ruiterbewijs in Goud werd behaald door:

 

  • Luitenant ter zee 2OC Miloe van der Woldt
  • Eerste luitenant (R) der Huzaren drs Elias Woudenberg
  • Wachtmeester der Koninklijke Marechaussee Cheryl van Vliet.

 

NMK Dressuur en Springen
Het NMK Dressuur en Springen wordt aanstaande donderdag en vrijdag 6 en 7 juni 2013 op Stal Groenendaal in Bunschoten verreden. Hierin is ook een jaarlijkse internationale wedstrijd ondergebracht, die voor het eerst in Nederland wordt georganiseerd, met teams uit Frankrijk en Duitsland. Klik hier voor meer informatie.

 Huzaar Camiel van Ulden wist de titel Nationaal Militair Kampioen Eventing nipt te veroveren op Korporaal der Huzaren Renske Dost, de Kampioene in 2012