11 december 2020  
KMSV-Fonds vraagt om nominaties KMSV-Beker

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het KMSV-Fonds nodigt de leden van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) uit om kandidaten voor de KMSV-Beker voor te dragen.

 

De KMSV-Beker dient om militaire ruiters en vrijwilligers(organisaties) te inspireren tot en waarderen voor prestaties op hoog niveau. De beker kan worden toegekend op nominatie van leden van de MRV of op voordracht van het bestuur van het KMSV-Fonds, indien het bestuur van mening is dat er inspirerende prestaties op hoog niveau zijn geleverd.

 

De zilveren beker stamt uit de periode van de Koninklijke Militaire Sportvereeniging (KMSV), waaruit na WO II het KMSV-Fonds en de MRV zijn ontstaan. De beker werd destijds vervaardigd door Koninklijke Begeer en aangeboden door Generaal-majoor der Cavalerie Gerrit Maris, destijds voorzitter KMSV, KNHS èn FEI (Fédération Equestre Internationale).

 

De KMSV-Beker werd in 1928 definitief gewonnen door het 4e half Regiment Huzaren en verbleef tot 2015 bij het Regiment Huzaren van Boreel, dat de beker in januari 2015 heeft overgedragen aan het KMSV-Fonds om deze weer ten dienste te stellen van de militaire ruitersport.

 

Sinds de reactivering werd de KMSV-Beker gewonnen door:

 

  2015 alle vrijwilligers van de Maarsbergen Horse Trials
  2016   Kapitein van de Koninklijke Luchtmacht Edwin Hoogsteder
  2017 geen winnaar
  2018      alle vrijwilligers van de Militaire Prestatietocht te Paard.
  2019     Wachtmeester 1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas.
  2020   

Korporaal 1 (R) der Cavalerie Gert van den Hof.

 

Nominaties kunnen tot 31 december 2020 schriftelijk onderbouwd worden ingediend bij de Stichting KMSV-Fonds, Postbus 1, 1390 AA Abcoude, E kmsv-fonds@militaireruitersport.nl.

 Korporaal Gert van den Hof, hier te paard met de KMSV-Beker op het NMKR Springen 2020, won de trofee dit jaar vanwege zijn inspirerende prestaties in de militaire ruitersport