5 juli 2020  
Uitnodiging eventingderby in Utrecht

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zaterdag 1 augustus wordt op Manege 't Hoogt in Utrecht een derby met een militaire rubriek georganiseerd. De inschrijving hiervoor is geopend. Deelname aan deze derby is een goede voorbereiding op het NMKR Eventing op zaterdag 3 oktober 2020 in de Stiftse Uiterwaarden in Ophemert. Vanwege de door de KNHS opgelegde maatregelen ter voorkoming van de verspreiding van het coronavirus, is deze derby geen officiële wedstrijd maar een meetmoment.

 

De derby is een officiële, door de KNHS erkende wedstrijd met twee onderdelen: springen en cross-country. Deze worden na elkaar gereden. Het springparcours bestaat uit zes of zeven hindernissen; de cross-country gaat over een parcours van ca. 1 km met ca. 25 vaste hindernissen.


De cross-country in de derby is anders dan bij eventing. Bij de derby ligt het tempo in de cross iets lager dan bij eventing; de lengte van het parcours en de afstand tussen de hindernissen zijn namelijk korter. De lijnen zijn echter langer dan bij een springwedstrijd. Veel eventingruiters vinden de lijnen in de cross-country bij de derby daarom technisch moeiljker. Zie het KNHS-Wedstrijdreglement Eventing (§329, klik hier) voor de regels voor de derby.

 

KNHS-rubrieken B, L en M

Deelnemers dienen conform de KNHS-regels startgerechtigd te zijn.

 

Onderlinge militaire rubriek in B

Naast de KNHS-rubrieken is het voor militaire ruiters die niet met een eigen paard startgerechtigd zijn mogelijk om in een separate onderlinge wedstrijd (rubriek) op niveau B uit te komen, waarbij de onderdelen qua spronghoogte, beoordeling en puntentelling gelijk zijn aan klasse B. De vereiste hiervoor is het Militair Ruiterbewijs in Zilver.

 

Aanmelden, deadline, uitslagen

Klik hier voor alle gegevens over deze derby en hier om je aan te melden via mijn KNHS. Vermeld: naam ruiter en paard, klasse, KNHS-combinatienummer en bij opmerkingen 'MRV Te Paard!', rang en wapen of dienstvak. Er zijn twintig plaatsen voor militaire ruiters. Plaatsing geschiedt op basis van volgorde van inschrijving. Vraagprogramma, startlijsten en uitslagen worden gepubliceerd op www.knhs.nl en www.startlijsten.nl. De inschrijving sluit op zaterdag 25 juli. De voorlopige startlijst wordt in de week voorafgaand aan de derby gepubliceerd. Bij de uitslag wordt rekening gehouden met de (aanvullende) regels van de MRV (klik hier).

 

Begin 2019 is op Manege 't Hoogt een eventingterrein aangelegd. De hindernissen variëren in vorm, kleur, hoogte, breedte en materiaal. De hoogte ligt tussen de 50 cm en 90 cm. Daarnaast is er een op- en afsprong en ligt er een unieke eb- en vloedwaterbak, waar altijd water in staat. 

 Overste Jaap Boreel tijdens de militaire eventingwedstrijd in Hardenberg in 2015; dat jaar behaalde hij het Militair Ruiterbewijs in Goud