31 augustus 2020  
Militair Ruiterbewijs: één kandidaat geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gisteren vond het eerste examen Militair Ruiterbewijs (MRb) in 2020 plaats op het Hippisch Centrum Muiderberg in Muiderberg.

 

Dit was het 54e MRb-examen georganiseerd door de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR). Het MRb is op 27 maart 2002 door de Bevelhebber der Landstrijdkrachten ingesteld. Het MRb werd reeds 11 keer afgenomen op deze manege in Muiderberg.

 

Het MRb werd vandaag behaald door Sergeant van de Koninklijke Luchtmacht Sophie Tunderman.

 

Opperwachtmeester (R) mr. Max Bentum, juryvoorzitter SMR: 'De spanning viel af te lezen van de gezichten van de deelnemers en heeft hen zeker parten gespeeld. Mogelijk ook dat hierdoor met een veel te laag grondtempo werd gereden. Het MRb-examen is echt niet eenvoudig, goede voorbereiding is van groot belang'. 

 

Sinds 2002 zijn er 292 Militair Ruiterbewijzen, 163 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 63 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.Sergeant Sophie Tunderman, de enige kandidaat die gisteren het Militair Ruiterbewijs behaalde