10 juni 2020  
Aankondiging examens Militair Ruiterbewijs 2020

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Militair Ruiterbewijs organiseert dit jaar twee examens voor het Militair Ruiterbewijs (MRb) en het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ):

 

 

Ruiters die op 30 augustus het examen (MRb/ MRbZ) willen afleggen, kunnen contact opnemen met HCM om zich voor te bereiden. De oefencyclus die voor het oorspronkelijke examen van 26 april gestart was, kan ook voor dit examen gevolgd worden (klik hier). 

 

Ook de Manege KRA op de Tonnetkazerne in ’t Harde organiseert dit jaar rijlessen en oefenexamens. Deze worden gegeven door Korporaal1 (R) der Rijdende Artillerie Angela Kalkman, Wachtmeester1 (R) der Cavalerie Anica Kortekaas en Korporaal1 der Artillerie Jolijn Dekker, respectievelijk bedrijfsleidster en instructrices van de Manege KRA.

 

De oefencyclus is als volgt opgezet:

  • ruiters kunnen elke week komen oefenen, maximaal vijf per les
  • de kosten voor de rijlessen bedragen €120 voor een tienrittenkaart
  • het is mogelijk om meerdere malen per week te komen oefenen
  • gebruik van een paard van de Manege KRA voor het examen is mogelijk indien ermee is geoefend
  • het oefenen en afleggen met een eigen paard is mogelijk
  • oefenen voor het MRbZ-springparcours is mogelijk, mits het MRb is behaald en de ruiter daaraan toe is
  • een week voor het examen worden oefenexamens voor MRb en MRbZ afgenomen (verplicht voor alle deelnemers die meerijden met een paard van de Manege KRA); en afhankelijk van het aantal deelnemers is er een extra oefenexamen in september
  • verdere lessen na het MRb-examen zijn mogelijk
  • neem voor meer informatie contact op via 0525-658733. 

 

Korporaal Angela Kalkman: 'Eerst kijken we naar je niveau en welk paard het best bij je past. We werken aan houding, zit, balans. We oefenen eerst losse onderdelen uit de proef en later de hele proef. Bij het oefenexamen kijken we waar je staat als combinatie. Dan beoordeelt een jury of het haalbaar is om deel te nemen aan het officiële examen. Mocht je meer persoonlijke aandacht nodig hebben, dan is privéles doordeweeks overdag ook mogelijk'.

 

Klik hier om je aan te melden voor de oefencyclus in 't Harde. De plaatsen worden toegewezen op basis van eerste aanmelding.

 Korporaal Fenna Vlas behaalde het Militair Ruiterbewijs in oktober 2018 op de Manege Korps Rijdende Artillerie en het Militair Ruiterbewijs in Zilver in april 2019 op Hippisch Centrum Muiderberg