12 februari 2020  
Inschrijving dressuurwedstrijd Amersfoort open

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanwege het gevaar dat het corona-virus vormt voor de volksgezondheid, is dit evenment geannuleerd!

Op zondag 15 maart 2020 vindt op Militair Ruitersportcentrum (MRC) Marcroix in Amersfoort een KNHS-dressuurwedstrijd plaats.

 

De wedstrijd wordt verreden in de klassen BB tot en met ZZ-Licht. Onder auspiciën van de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!' (MRV) wordt een militaire rubriek met extra prijzen uitgeschreven. De inschrijving voor deze wedstrijd is nu geopend; geüniformeerde ruiters worden aangemoedigd om deel te nemen.

 

De militaire rubriek wordt verreden volgens de regels van de KNHS. Het inschrijfgeld bedraagt €12,50 per proef. Klik hier voor het vraagprogramma; aanmelden kan via MijnKNHS. Ruiters zonder KNHS-startpas kunnen hors concours starten en zich aanmelden via info@rvmarcroix.nl. Voor deelname gelden de aanvullende regels voor deelname aan examens en wedstrijden van de MRV (klik hier) en de etiquette voor de bereden militair (hier).

 

Eerste luitenant (R) der Cavalerie bd Bart-Jan Roelofsz, bestuurslid Stichting MRC Marcroix: 'Het MRC is sinds de oprichting in 1966 nauw verweven met de MRV. Een ledenlijst van de afdeling Amersfoort uit 1976 telde ongeveer 120 militaire en 90 gastleden. Allen reden op het MRC en namen gezamenlijk deel aan wedstrijden die hier georganiseerd werden. In diezelfde esprit faciliteert het MRC op 15 maart niet alleen de militaire dressuurwedstrijd, maar ook een wedstrijd voor niet-militairen.

 

Het MRC introduceert dit jaar een bijzondere wisseltrofee voor de militaire deelnemers, waarmee de historische en toekomstige verbintenis tussen het MRC en de MRV in het algemeen en militaire ruiters in het bijzonder wordt benadrukt. We kijken dan ook uit naar een grote opkomst van juist militaire leden van de MRV'. 

 

Eerste luitenant (R) der Huzaren drs Alexander Knottenbelt, voorzitter afdeling Amersfoort: ''Dit is een bijzondere wedstrijd op de militaire ruitersportkalender, wat onder meer tot uitdrukking komt in de unieke trofee voor de winnaar. De bereikbaarheid en goed verzorgde organisatie maken het een evenement om naar uit te kijken in het vroege voorjaar'.

 

Klik hier voor de toegangsregeling tot de Bernhardkazerne en het MRC in Amersfoort, de bakermat van de militaire ruitersport.

 

Naast deze dressuurwedstrijd heeft de MRV op dit moment een vacature voor coördinatoren voor de militaire springcompetitie 2020, waarvoor zich inmiddels één kandidaat heeft aangemeld. Hiervoor wordt idealiter een team gezocht; ook andere kandidaten zijn van harte welkom om zich aan te melden. Klik hier voor meer informatie.

 Majoor Rick Saton, commandant Cavalerie Ere-Escorte, neemt sinds jaren deel aan dressuurwedstrijden, waaronder het Nationaal Militair Kampioenschap Dressuur