7 juli 2019  
Militair Ruiterbewijs: 2e lichting 2019 geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 30 juni vond het tweede examen van dit jaar voor het Militair Ruiterbewijs en het Militair Ruiterbewijs in Zilver plaats op Hippisch Centrum Nootdorp (HCN).

 

Wegens de hoge temperaturen heeft de Stichting Militair Ruiterbewijs (SMR) in de dagen ervoor nauw contact gehad met HCN om zeker te stellen dat het examen conform het hitteprotocol van de KNHS werd uitgevoerd, om zo het welzijn van paard en ruiter te kunnen waarborgen. Uiteindelijk bleek de temperatuur zo te zijn dat het examen kon worden verreden.

 

Door goede voorbereiding van de kandidaten en ondersteuning door de instructeurs van HCN en de Militaire Ruitersportvereniging 'Te Paard!', afdeling 's-Gravenhage, behaalden vier kandidaten het Militair Ruiterbewijs (MRb) en een het Militair Ruiterbewijs in Zilver (MRbZ).

 

Het MRb werd behaald door:  

 

  • Generaal-majoor der Fuseliers b.d. en Adjudant-generaal i.b.d. van Z.M. de Koning drs. Hans van der Louw
  • Eerste luitenant (R) van de Nationale Reserve Niek Kouwenhoven
  • Eerste luitenant der Koninklijke Marechaussee Stephanie Stuurman
  • Opperwachtmeester der Koninklijke Marechaussee Suzanne van der Hoek.

 

 Het MRbZ werd behaald door:

 

 

Kolonel der Huzaren drs. Harold de Jong, voorzitter SMR: 'Met de uitreiking van deze brevetten zijn we goed on track. Steeds meer ruiters van alle krijgsmachtdelen voldoen aan de strenge eisen voor het Militair Ruiterbewijs. Ook de kennis van de militaire rijvaardigheid wordt hierdoor bevorderd. Van harte feliciteer ik de geslaagden met het behaalde brevet'.

 

Het volgende en laatste examen van 2019 vindt plaats op 19 oktober 2019 op de Manege Korps Rijdende Artillerie in 't Harde. 

 

Sinds 2002 zijn er 289 Militair Ruiterbewijzen, 161 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 63 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.

 De geslaagden van het tweede examen van 2019: luitenant Stephanie Stuurman, opperwachtemeester Suzanne van der Hoek, overste Gertjan van der Windt, generaal Hans van der Louw en luitenant Niek Kouwenhoven