7 juli 2019  
Militair Ruiterbewijs: 2e lichting 2019 geslaagd

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op zondag 30 juni 2019 vond het tweede examen Militair Ruiterbewijs (MRb) in 2019 plaats op het Hippisch Centrum Nootdorp (HCN). Wegens de hoge temperaturen in de dagen ervoor is er door de SMR nauw contact geweest met het HCN om ervoor te zorgen dat het examen conform de geldende (KNHS) hitteprotocollen werd uitgevoerd zodat welzijn van paard en ruiter gewaarborgd kon worden. Wat, in het uiterste geval, het niet door laten gaan van het examen had betekend. Gelukkig was het op de dag van het examen perfect weer met een verkoelend briesje, dit gecombineerd met een mooie en goed voorbereide examenlocatie was de uitgangspositie voor de examen kandidaten perfect te noemen.

 

Door de goede voorbereiding van de kandidaten ondersteund door o.a. de instructeurs van het HCN en MRV afdeling Den Haag hebben 5 kandidaten het Militair Ruiterbewijs behaald, waarvan vier keer standaard en een keer zilver.

 

Het Militair Ruiterbewijs standaard werd behaald door:  

 

  • Generaal-majoor der Fuseliers b.d. en Adjudant-generaal i.b.d. van Z.M. de Koning, drs. J.A. van der Louw
  • Eerste luitenant van de Koninklijke Marechaussee S.M. Stuurman MSc.
  • Eerste luitenant van het Korps Nationale Reserve N.F. Kouwenhoven MSc
  • Opperwachtmeester van de Koninklijke Marechaussee S. van der Hoek

 

 Het Militair Ruiterbewijs Zilver werd behaald door

 

 

Kolonel der Huzaren drs. Harold de Jong: "Met de uitreiking van deze brevetten zijn we goed op track binnen de militaire ruitersport. Steeds meer ruiters van alle krijgsmachtdelen voldoen aan de strenge eisen van het Militair Ruiterbewijs. Ook de kennis van de militaire rijvaardigheid te paard wordt hierdoor bevorderd. Van harte feliciteer ik de geslaagden met het door hen behaalde brevet.”

 

Het volgende, en laatste, examen voor 2019 zal zijn op:

 

 

Sinds 2002 zijn er 289 Militair Ruiterbewijzen, 161 Militair Ruiterbewijzen in Zilver en 63 Militair Ruiterbewijzen in Goud behaald. Al deze ruiters zijn met de hoogst behaalde graad vermeld in de Eregalerij van de Stichting Militair Ruiterbewijs.De geslaagden van het tweede examen van 2019: luitenant Stephanie Stuurman, opperwachtemeester Suzanne van der Hoek, overste Gertjan van der Windt, generaal Hans van der Louw en luitenant Niek Kouwenhoven